Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (2024)

Toen Mozart in de 18e eeuw zijn eerste muziekstukken schreef, had men waarschijnlijk nooit verwacht dat muziek ooit zo’n grote invloed zou hebben op het dagelijkse leven van mensen. Zowel de klassieke muziekstukken die Mozart destijds schreef, als hedendaagse liedjes van bijvoorbeeld Justin Bieber of One Direction worden dagelijks bij elkaar miljarden keren beluisterd.

Mensen kunnen niet meer zonder muziek, we luisteren het in de auto, op de fiets, tijdens het werk of wanneer we bezig zijn met onze dagelijkse bezigheden. Muziek brengt mensen bij elkaar. Zo voelde bijvoorbeeld de hele wereld zich één tijdens het optreden van Queen op Live Aid in 1985. Ook komt het grootste deel van de wereld jaarlijks bij elkaar voor het Eurovisie Songfestival.

De meest populaire muziekband allertijden zijn The Beatles. The Beatles waren een Engelse band, stammende uit de beroemde stad Liverpool. De 4 bandleden John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr behaalden wereldwijde successen met onder andere hun albums Abbey Road en Let It Be. De invloed die The Beatles hebben gehad op de wereld is abnormaal groot en onuitwisbaar. Ze zullen waarschijnlijk nooit vergeten worden.

Weten welke 29 andere bands er in het lijstje staan? Lees dan snel verder!

Inhoudsopgave

  • 1. The Beatles
  • 2. The Rolling Stones
  • 3. Pink Floyd
  • 4. The Beach Boys
  • 5. Led Zeppelin
  • 6. U2
  • 7. The Who
  • 8. Nirvana
  • 9. The Doors
  • 10. Queen
  • 11. AC/DC
  • 12. The Supremes
  • 13. Fleetwood Mac
  • 14. Sly and the Family Stone
  • 15. ABBA
  • 16. Black Sabbath
  • 17. The Temptations
  • 18. Destiny’s Child
  • 19. BTS
  • 20. Eagles
  • 21. Metallica
  • 22. Guns ‘n Roses
  • 23. Aerosmith
  • 24. Linkin’ Park
  • 25. Red Hot Chili Peppers
  • 26. Maroon 5
  • 27. Bon Jovi
  • 28. Van Halen
  • 29. Journey
  • 30. Creedence Clearwater Revival
  • Overzicht van de top 30 meest populaire muziekbands
    • Wat vond je van dit artikel?

1. The Beatles

The Beatles was een band uit Liverpool bestaande uit 4 bandleden. John Lennon bespeelde de slaggitaar en zong, Paul McCartney bespeelde de basgitaar en zong, George Harrison bespeelde de leadgitaar en zong en Ringo Starr bespeelde de drums en zong.

In 1960 werd de band in Liverpool opgericht door de 4 leden, nadat John Lennon 3 jaar eerder Paul McCartney ontmoette op een festival in dezelfde stad. In het begin was de band met name te vinden in de club Jacaranda en in de club de Jac. De eigenaar van de laatstgenoemde club zorgden voor enkele andere optredens voor de popgroep, wat weer leidde tot nog meer optredens.

Vanaf het jaar 1963 begon het ongekende succes voor The Beatles. Na eerder enkel populair te zijn in eigen land, begonnen zij nu ook in Australië, Verenigde Staten, Azië en de rest van Europa populair te worden. De band begon enorm veel media aandacht te krijgen en ook de fans, de Beatlemania genoemd, werden erg luidruchtig.

De successen van de wereldwijd geroemde groep waren erg breed. Naast de verschillende wereldberoemde albums die uitbrachten, bijvoorbeeld Let It Be, Help! en Abbey Road, brachten ze ook verschillende films uit, zoals de zwart-witte comedy A Hard Day’s Night.

The Beatles vielen uiteindelijk uiteen wegens een ruzie. Na het uiteenvallen van de The Beatles werden er in de jaren daarna nog enkele pogingen gewaagd de groep opnieuw bijeen te brengen. Zo werkten bijvoorbeeld Paul McCartney en John Lennon nog eens samen, maar tot nieuwe langdurige samenwerkingen kwam het niet meer. Elk lid van de band bracht na het uiteenvallen van de band ook solomuziek uit, voor de één een groter succes dan voor de ander. Zo bracht John Lennon het liedje Imagine uit, een ware wereldhit.

2. The Rolling Stones

The Rolling Stones was een Londense rock-‘n-rollband die ook vaak The Stones genoemd wordt. De band bestaat uit vier leden, namelijk Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ron Wood. Ook zijn er verschillende leden die inmiddels niet meer actief zijn. De bekendste hiervan zijn Brian Jones, Mick Taylor en Bill Wyman.

Hun grootste successen behaalden de Stones met onder andere de albums Exile on Main Street, Beggars Banquet en Sticky Fingers. Deze albums zijn er maar enkele uit de lijst van meer dan 25 studioalbums die de band door de jaren heen uitbracht.

Nog altijd zijn er vele superfans van de band, zo zijn er bijvoorbeeld verschillende musea, toegewijd aan de muziekgroep. Voorbeelden hiervan zijn het Stones Fans Museum dat in Duitsland ligt en het The Rolling Stones Museum in Slovenië.

3. Pink Floyd

De band Pink Floyd verkocht in hun actieve periode als band meer dan 300 miljoen albums. Je zou dus kunnen stellen dat ze de nodige fans hadden. De band, bestaande uit de 6 leden David Gilmour, Nick Mason, Richard Wright, Roger Waters, Syd Barrett en Bob Klose was actief van 1964 tot 1995 en vond zijn oorsprong in de stad Cambridge, gelegen in Engeland.

Zijn grootste successen behaalde de band met de studioalbums The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here en Animals. In hun actieve periode waren ze onderdeel van verschillende muzieklabels. Deze labels waren Towel, Harvest, Columbia en Capitol Records.

In hun periode als band ontstonden er op verschillende momenten enkele scheurtjes in de persoonlijke banden tussen de verschillende bandleden, wat uiteindelijk leidden tot het uit elkaar groeien en beëindigen van de band.

4. The Beach Boys

De Amerikaanse band The Beach Boys werd in 1961 gestart door de 5 bandleden Brian Wilson, Dennis Wilson, Carl Wilson, Mike Love en Alan Jardine. De 3 Wilson’s waren broers en vonden de overige bandleden in hun neef Mike en hun vriend Alan.

De thuisbasis van de band was Hawthorne, Californië, een kleine stad aan de westkust van de Verenigde Staten. De manager van de band was tevens de vader van de gebroeders Wilson, namelijk Murry Wilson. Hij zelf was ook muzikant, maar met weinig succes. Hierdoor stimuleerde hij zijn zoons een carrière in de muziek na te jagen.

De grootste muzikale successen beleefde de band met hun album Pet Sounds. Het kwam uit in 1966 is volgens het tijdschrift Rolling Stone het op één na beste album allertijden.

5. Led Zeppelin

Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (1)

Led Zeppelin was van 1968 tot 1980 een band die voornamelijk rockmuziek maakte. De band bestond uit 4 leden. De zanger van de band was Robert Plant, de gitaar werd bespeeld door Jimmy Page, de basgitaar door John Paul Jones en de drums werden geslagen door John Bonham.

De band, die opgericht werd in Engeland, beleefde na het uit elkaar gaan in 1980 nog viermaal een reünie. Deze reünies vonden plaats in 1985, 1988, 1998 en 2008.

Het bekendste lied dat de band ooit uibracht is Stairway to Heaven. Het nummer was onderdeel van het album Led Zeppelin IV. Volgens velen is het nummer het beste rocklied van de 20e eeuw.

Iets wat kenmerkend is voor de band Led Zeppelen, is dat er vaak improvisatieonderdelen in hun shows verwerkt zaten. Ze speelden dan bijvoorbeeld een andere versie van een nummer.

6. U2

Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (2)

De wereldwijd beroemde band U2 bestaat uit de 4 leden Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen Jr.. De band vond zijn oorsprong in Dublin, Ierland en maakte voornamelijk rockmuziek en alternatieve rockmuziek.

De band is al 45 jaar actief en vond 35 jaar oud geleden zijn wereldwijde doorbraak toen ze optraden op het benefietconcert Live Aid in 1985. Op hetzelfde concert vond het legendarische optreden van Freddy Mercury met zijn band Queen plaats, toen ze het nummer Bohemian Rhapsody speelden.

Onlangs kwam naar buiten dat de bandleden Bono en The Edge samen met de Nederlandse DJ Martin Garrix verantwoordelijk zijn voor het EK 2021-themalied dat op 14 mei uit zal komen.

7. The Who

De Londense rockband The Who bestond uit Doug Sandom, Keith Moon, Kenny Jones en John Entwistle en was actief in 3 verschillende termijnen. De band maakte vooral rock en hardrock en was onderdeel van verschillende labels waaronder Brunswick, Decca en Warner Brothers.

De band wordt geroemd om de grote invloed die ze hebben gehad op de muziek in zijn geheel. Ze maakte muziek die wat aan de agressievere kant was en volgens vele hebben zij hier tal van andere band, zoals Led Zeppelin en The Jimi Hendrix Experience mee geïnspireerd.

Tevens was de band een inspiratie voor bands als The Clash en de Sex Pistols, zoals leden van deze bands ooit aangaven.

8. Nirvana

De band heeft door de jaren heen veel verschillende bandleden gehad. Deze wisselingen van bandleden vonden voornamelijk achter de drums plaats. Na Dan Peters, Aaron Burckhard, Dale Crover, Dave Foster en Chad Channing kwam Dave Grohl achter de drums terecht.

Bekijk ook: top 30 beste Nirvana nummers

Ook in de plaats van de gitarist vond een verandering plaats, waar Jason Everman de gitarist was bij het oprichten van de band, werd zijn rol overgenomen door Pat Smear. De overige bandleden waren Kurt Cobain en Krist Novoselic.

Toen Kurt Cobain overleed in 1994 besloot de band de handdoek in de ring te gooien. De overgebleven leden, Dave Grohl en Krist Novoselic, richtten beide eigen bands op.

9. The Doors

De band The Doors, met als belangrijkste bandlid Jim Morrison, beleefde zijn grote successen in de jaren 1965-1973. De overige bandleden waren John Densmore, Ray Manzarek en Robby Krieger.

Gedurende de levensloop van de band brachten zij 26 studioalbums uit, de één meer succesvol dan de ander.

De band maakte rockmuziek en werden veelal geprezen om hun poëtische teksten. Ongeveer 30 jaar na het uiteenvallen van de band kwam er een reünie. Ze noemden zich destijds The Doors of the 21st Century.

De band had erg veel invloed op de jeugd, zoals influencers dat nu hebben, dit kwam met name omdat bandhoofd Jim Morrison erg populair was onder de jeugd.

10. Queen

Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (3)

De wereldwijd befaamde band Queen, die door sommigen wordt genoemd als de beste band allertijden, werd in 2018 verfilmd in de vorm van de film Bohemian Rhapsody met in de hoofdrol Rami Malek als Freddy Mercury.

De eerder benoemde Freddy Mercury was het gezicht van de band en met hem waren Brian May, Roger Taylor en John Deacon onderdeel van de band. In de volledige 20 jaar dat de band actief was zijn de bandleden hetzelfde gebleven, iets wat niet heel vaak voorkomt.

De band wordt zo gewaardeerd, omdat ze zo gevarieerd waren. Ook staan ze bekend om hun optreden op het benefietconcert Live Aid in 1985. Het optreden wordt door velen gezien als het beste optreden allertijden.

11. AC/DC

AC/DC, wat staat voor Alternating Current / Direct Current, is een Australische band. De band werd opgericht door Angus Young en Malcolm Young, die overigens broers zijn. De twee broers waren er, samen met hun andere broer Stevie Young, voor de hele levensloop van de band, maar tussen de overige leden zijn vele wisselingen geweest.

De ex-leden bestaan uit Dave Evans, Bon Scott, Axl Rose, Mark Evans, Chris Slade en Simon Wright zijn allemaal geen onderdeel van de band. Inmiddels worden de rollen in de band verdeeld over Brian Johnson als leadzanger, Angus Young als leadgitarist, Phil Rudd als drummer, Stevie Young als slaggitarist en Cliff Williams als basgitarist.

12. The Supremes

Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (4)

De hoogste damesgroep op het lijstje, The Supremes waren actief van 1959 tot 1977. Ze maakten voornamelijk soulmuziek. De band heeft veel verschillende leden gehad door de jaren heen. Dit waren Florence Ballard, Diana Ross, Mary Wilson, Betty McGlown, Barbara Martin, Cindy Birdsong, Jean Terrell, Lynda Laurence, Scherrie Payne en Susaye Greene.

De grootste muzikale successen behaalde de band met hun liedjes Where Did Our Love Go en Baby Love. Tevens waren ze de eerste vrouwelijke muziekgroep die een nummer 1-hit behaalde. Tevens deden hun nummer Stop! In the Name of Love, Back in my Arms Again, You Can’t Hurry Love en You Keep Me Hangin’ het erg goed onder het grote publiek.

13. Fleetwood Mac

Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (5)

De band Fleetwood Mac werd in 1967 opgericht in Londen. Ook deze band heeft in zijn levensduur vele verschillende leden gehad. De huidige leden zijn Mick Fleetwood, John McVie, Stevie Nicks, Christine McVie, Neil Finn en Mike Campbell.

De band is actief geweest verdeeld over 2 verschillende periodes. Het eerste termijn was van 1967 tot 1995 en vervolgens was het tweede termijn van 1997 tot vandaag de dag. De band is nog steeds actief, maar bracht al sinds 2013 geen nieuwe albums meer uit.

De grootste hits allertijden van de band zijn hits als Need Your Love So Bad, Oh Well, Don’t Stop, Dreams en Everywhere.

14. Sly and the Family Stone

De erg multiculturele band Sly and the Family Stone werd opgericht in San Francisco en waren 9 jaar actief. Ze waren actief van 1966 tot 1975. Ze maakten voornamelijk funk- en soulmuziek.

Gedurende het actief zijn van de band bereikten zij vijf keer de top 10. Hieronder vielen de nummers Dance to the Music, Everyday People en Family Affair. Tevens maakte de band 4 topalbums, erg gewaardeerd door beroemde critici.

Iets wat de band uniek maakte, is dat deze zo multicultureel was, iets wat in deze tijd nog niet zo vanzelfsprekend was. Onderdeel van de band waren zowel blanken, als Afro-Amerikanen en zowel mannen, als vrouwen.

15. ABBA

De popgroep ABBA startte in 1972 in Stockholm. In de band, die na een pauze vanaf 1982 inmiddels sinds 2018 weer actief is, wordt gezongen door Agnetha Fältskog en Anni-Frid Lyngstad, de gitaar gespeeld door Björn Ulvaeus en de piano gespeeld door Benny Andersson. In de band zijn dus zowel mannen als vrouwen actief.

Eén van de grote successen die de muziekgroep behaalde is het winnen van het Eurovisiesongfestival in 1974. Dit deden ze destijds met het nummer Waterloo, wat later een ware wereldhit zou worden. Eén van de andere grote hits die de band scoorde was Dancing Queen, dat uitkwam in 1976 en wereldwijd voor een lange tijd de nummer 1-plek in de hitlijsten bekleedde.

16. Black Sabbath

Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (6)

De legendarische Engelse band Black Sabbath werd in 1969 opgericht in de stad Birmingham, gelegen in het midden van Engeland. In deze stad speelt tevens de Netflix-serie Peaky Blinders zich af, gebaseerd op de Shelby Family.

De band maakte en speelde voornamelijk heavy metal en was onder andere onderdeel van de platenlabels Vertigo en Warner Bros. De band heeft in totaal 22 leden gehad, waaronder de prominente leden Ozzy Osbourne, Tony Iommi en Geezer Butler.

Ozzy Osbourne richtte de band samen met de twee eerder genoemden bandleden op. Ozzy erd de zanger en is dit zolang als de band bestond gebleven.

17. The Temptations

De wereldberoemde band uit Detroit in Amerika genaamd The Temptations werd in 1961 samengevoegd uit twee groepen die daarvoor al actief waren, dit waren The Primes en The Distants.

De originele leden van de band waren Otis Williams, Melvin Franklin, Elbridge Bryant, Paul Williams en Eddie Kendricks. Gedurende de actieve periode van de band hebben er vele ledenwisselingen plaatsgevonden.

De grootste muzikale successen behaalde de band met de nummer My Girl, I Can’t Get Next to You en Just My Imagination.

Nog steeds is de band actief en zijn ze in vele concertzalen te vinden.

18. Destiny’s Child

Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (7)

Het vrouwelijke muziektrio Destiny’s Child is officieel de vrouwelijke artiestengroep met de meeste verkopen. Zij verkochten in de periode 1990-2006 maar liefst 50 miljoen platen. De band heeft in totaal 9 verschillende leden gehad, waarvan alleen Beyoncé Knowles er vanaf het begin tot het einde bij was.

De band werd gestart door Beyoncé Knowles, Nikki Taylor, Nina Taylor en LaTavia Roberson en toen de band opgeheven werd waren de drie actieve leden Beyoncé Knowles, Kelly Rowland en Michelle Williams.

Het grootste muzikale succes beleefde de band met het album Survivor, dat in 2001 uitkwam en 46 weken lang de nummer 1 positie innam.

19. BTS

Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (8)

De Zuid-Koreaanse band BTS, tevens bekend als de Bangtan Boys, werden opgericht in 2013. Ze werden opgericht door Big Hit Entertainment, een Koreaans entertainmentbedrijf. Dit bleek later een immens groot succes, want de jongens van BTS zijn razend populair.

Kim Nam-Joon wordt gezien als de leider van de groep en hij is erg populair onder de jongere meiden. De band heeft wereldwijd miljoenen fans en traden in 2018 ook op in een uitverkochte Ziggodome.

Het bekendste lied dat de band ooit uitbracht is Dynamite. Het kwam uit in 2020 en was wereldwijd een groot succes. Het zou tevens een gouden plaat worden.

20. Eagles

Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (9)

De rockband uit Los Angeles, genaamd Eagles werd opgezet in 1971. Nadat ze in 1980 een pauze inzetten van 14 jaar, zijn ze sinds 1994 weer actief en doen ze nog vele optredens. Zo traden ze in 2019 nog tweemaal in Nederland op.

De band heeft al verschillende leden gehad, maar de huidige leden zijn Don Henley, Joe Walsh, Timothy Schmit, Deacon Frey en Vince Gill.

Je zou kunnen stellen dat de band een groot succes was, daar ze lange tijd het best verkochte album wereldwijd op hun naam hadden staan. Hun album Their Greatest Hits was namelijk voor lange tijd het best verkochte album ooit. Dit album werd echter in 2009 overtroffen door de legendarische Michael Jackson, toen zijn album Thriller het oversteeg na zijn overlijden.

21. Metallica

Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (10)

De heavy metal-band Metallica wordt gezien als één van de succesvolste bands ooit in hun genre. Ze werden gesticht in 1981 in de stad Los Angeles en zijn nog altijd actief. De huidige leden van de band zijn James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett en Robert Trujillo. Hiervan waren James Hetfield en Lars Ulrich er al bij vanaf de oprichting.

Vanaf de oprichting van de band zijn er al ruim 100 miljoen albums verkocht. De populairste albums van de band waren het studioalbum St. Anger en het live-album S&M. Deze kwamen uit in respectievelijk 1999 en 2003.

22. Guns ‘n Roses

Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (11)

De band Guns ‘n Roses staat bekend om hun wereldwijd befaamde hardrockmuziek. Ze werden opgericht in 1985 en gingen vliegend van start nadat ze in 1987 het wereldalbum Appetite for destruction uitbrachten.

De band bestaat uit de leden Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Richard Fortus, Frank Ferrer, Dizzy Reed en Melissa Reese. Zij allen zijn er al sinds de stichting bij en zijn nog altijd actief.

De band is actief geweest onder de labels Geffen Records en UZI Suicide. De band staat met 11 nummers in de Top 2000 van Radio 2. Hieronder vallen de liedjes Welcome to the Jungle, You Could Be Mine en Sweet Child O’ Mine.

23. Aerosmith

Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (12)

De band Aerosmith, gestart in 1970, werd bekend om hun hardrock-, bluesrock- en glam metal-muziek. Ze nog altijd actief en dat tevens met dezelfde leden waarmee ze ooit in 1970 startten. Deze leden zijn Steven Tyler, Joe Perry, Tom Hamilton en Brad Whitford.

De band vond zijn oorsprong in de stad Boston. Vanuit waar ze hun beroemdste albums Music From Another Dimension! En Honkin’ on Bobo produceerden. Hun grootste single ooit was I Don’t Want To Miss a Thing, dat 16 weken op de 3e plek stond.

24. Linkin’ Park

Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (13)

Drie vrienden Brad Delson, Rob Bourdon en Mike Shinoda richtten in 1996 Linkin’ Park op, dat oorspronkelijk Xero heette. Ze maakten voornamelijk alternatieve rock en waren actief onder Warner Bros Records.

Het bekendste album dat de band ooit uitbracht, was Living Things, dat op plek nummer 1 terechtkwam.

De band stopte er in 2017 mee, nadat wereldwijd befaamde leadzanger Chester Bennington zelfmoord pleegde.

25. Red Hot Chili Peppers

Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (14)

De Ret Hot Chili Peppers werden in 1983 opgericht en maken voornamelijk funk-muziek. Ze zijn nog altijd actief en bestaan op dit moment uit de bandleden Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith en John Frusciante. 10 andere ex-bandleden zijn inmiddels geen onderdeel meer van de band.

De bekendste albums die de band ooit uitbracht zijn Blood Sugar Sex Magic, Californication, By The Way en Stadium Arcadium.

26. Maroon 5

Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (15)

Ook Maroon 5 mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Ze werden opgericht in 1997 in Los Angeles. Ze maken voornamelijk popmuziek en bestaan uit de leden Adam Levine, James Valentine, Jesse Charmichael, P.J. Morton, Mickey Madden en Matt Flyn.

De band scoorde tal van wereldhits, waaronder She Will Be Loved, Makes Me Wonder, Payphone en What Lovers Do.

27. Bon Jovi

Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (16)

De hardrockband Bon Jovi komt oorspronkelijk uit New Jersey en werd opgericht in 1983. Ze zijn nog altijd actief en in hun periode als band verkochten ze ruim 140 miljoen albums.

De band heeft al verschillende wereldtournées achter de rug en scoorde verschillende hits, bijvoorbeeld Someday I’ll Be Saturday Night en Always.

28. Van Halen

Ook de band Van Halen mag niet ontbreken. Met onder andere Nederlandse leden Alex van Halen, Wolfgang van Halen en Eddie van Halen beleefde de band wereldwijde successen.

Kenmerkend voor de band is de specifieke gitaartechniek die Eddie van Halen hanteerde, het wordt de two-hand tapping-techniek genoemd.

De band was onderdeel van de Rock and Roll Hall of Fame in 2007. Dat ze succesvol waren kan dus wel gezegd worden dus.

29. Journey

De band Journey uit San Francisco werd in 1973 opgericht en beleefde voornamelijk successen in de periode vanaf de oprichting tot aan 1987. Ze namen na deze periode een pauze en zijn inmiddels sinds 1996 weer actief.

De huidige bandleden zijn Neal Schon, Jonathan Cain, Ros Valory, Arnel Pineda en Steve Smith.

30. Creedence Clearwater Revival

Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (17)

De Amerikaanse band Creedence Clearwater Revival werd opgericht in 1967 en maakte voornamelijk rockmuziek. Ze waren het populairst in de jaren tot 1972 en besloten hierna ook de handdoek in de ring te gooien.

De band bestond uit John Fogerty, Tom Fogerty, Stu Cook en Doug Clifford en behaalde hun grootste hits met de nummers I Put a Spell on You en Long As I Can See the Light.

Overzicht van de top 30 meest populaire muziekbands

NummerMuziekband
1The Beatles
2The Rolling Stones
3Pink Floyd
4The Beach Boys
5Led Zeppelin
6U2
7The Who
8Nirvana
9The Doors
10Queen
11AC/DC
12The Supremes
13Fleetwood Mac
14Sly and the Family Stone
15ABBA
16Black Sabbath
17The Temptations
18Destiny’s Child
19BTS
20Eagles
21Metallica
22Guns ‘n Roses
23Aerosmith
24Linkin’ Park
25Red Hot Chili Peppers
26Maroon 5
27Bon Jovi
28Van Halen
29Journey
30Creedence Clearwater Revival

Wat vond je van dit artikel?

Dit Zijn De Top 30 Meest Populaire Muziekbands Aller Tijden (2024)

FAQs

Wat is de meest succesvolle band aller tijden? ›

Meeste nummers één ooit

Ze komen verderop in dit artikel nog een keer langs, maar ook cijfermatig zou je The Beatles de grootste kunnen noemen. Geen enkele andere band haalde zo vaak de eerste plek in de Top 40.

Wat is de grootste artiest ooit? ›

Michael Jackson is door het Nederlands publiek verkozen tot de grootste poplegende aller tijden.

Wat is de eerste band ter wereld? ›

1. The Beach Boys : 345 jaar.

Wat is de grootste band? ›

's Werelds grootste band is gearriveerd in Zweden. Op 10 augustus werden zes Bridgestone offroad 59/80 R63 banden met een diameter van 4.02 meter diameter uitgeladen in Gothenburg en daarna over 1.500 km noordelijk getransporteerd naar de Aitik open-kopermijn in Lapland.

Welke band heeft de meeste nummer 1 hits? ›

Meeste nummer 1-hits
Nr.Artiest / FormatieNummer 1-hits
1The Beatles16
2Marco Borsato15
3ABBA8
4Justin Bieber7
14 more rows

Wie heeft de meeste nummer 1 hits wereldwijd? ›

Jan Rot, 'ongetwijfeld wereldwijd gezien de artiest met de meeste nummer 1-hits'

Wat is de duurste artiest ter wereld? ›

1. Mariah Carey - 1 miljoen dollar All I want for Christmas... is geld.

Wie is de beste artiest aller tijden? ›

De enige echte King of Rock and Roll Elvis Presley is volgens het Guinnes Book of World Records uitgeroepen tot de best verkopende soloartiest aller tijden. Hij heeft maar liefst één biljoen platen, singles en ander materiaal van hem verkocht over de hele wereld.

Welk liedje staat op nummer 1? ›

Top 40
PositieVorigeTitel + Artiest
1.1People (Remix) Libianca & Cian Ducrot
2.3How You Samba Kris Kross Amsterdam & Sophia Reyes & Tinie Tempah
3.2Tattoo Loreen
4.4Miracle Calvin Harris & Ellie Goulding
1 more row

Wie is de populairste band? ›

Voor hun gelaagde vocalen gebruikt de band vaak Koreaans en Engels door elkaar, maar ondanks de taalbarrière scoorde BTS al zes nummer 1-hits in de Amerikaanse Billboard Hot 100 lijst en was de band volgens muziekorganisatie IFPI de best verkopende artiest ter wereld van 2021.

Wat is de grootste band van Nederland? ›

Concert van honderden muzikanten op de IJsbaan in Haarlem. Zestig drummers, honderdtwintig gitaristen, zestig bassisten en honderden andere muzikanten vormen zondagmiddag de Grootste Band van Nederland. Tezamen spelen zij op de IJsbaan van Haarlem.

Welke band gaat het langste mee? ›

Het Finse bedrijf Nokian heeft een vierseizoenenband ontwikkeld die maar liefst 128.750 kilometer mee moet gaan. Dat is ongekend lang. Een normale band is vaak na gemiddeld 65.000 kilometer aan vervanging toe.

Hoeveel nummer 1 hits heeft Queen? ›

Een van de meest succesvolle bands uit de popgeschiedenis. Queen scoort in Nederland zes keer een nummer 1-hit ('Bohemian Rhapsody', 'Somebody To Love', 'Crazy Little Thing Called Love', 'Under Pressure', 'I Want To Break Free' en 'Radio Ga Ga').

Wie is de beste zanger van Nederland? ›

De Hoornse zanger Antoon is dit jaar de meest gestreamde artiest in Nederland. Ter vergelijking: vorig jaar was Justin Bieber in Nederland nog het populairst. Wereldwijd werd, net als in 2021, de Puerto Ricaanse reggaetonster Bad Bunny het meest afgespeeld.

Wat is het meest populaire liedje ooit? ›

Despacito, dé zomerhit van 2017, is officieel het meest gestreamde nummer EVER!

Welk liedje is het populairst? ›

1: Ed Sheeran - Shape Of You

En de absolute winnaar is 'Shape Of You' van Ed Sheeran. Het nummer 'Shape Of You' heeft maar liefst 3,57 miljard streams.

Wie stond het langst op 1 in de Top 40? ›

Voor het nummer dat het langst de eerste positie in de hitlijst had, hoeven we niet ver terug in de geschiedenis van de Top 40. Het record is namelijk in handen van Harry Styles met As It Was. Het nummer, dat in het voorjaar van 2022 uitkwam, voerde de lijst achttien weken lang aan.

Wie is de oudste zanger ter wereld? ›

Heesters, die 108 jaar oud werd, trad tot op 107-jarige leeftijd op. Hij was hiermee de oudste actieve artiest ter wereld. In het Guinness Book of Records staat hij vermeld als langst optredende artiest (met een loopbaan van meer dan 90 jaar) en oudste acteur ter wereld ooit.

Welke band heeft de meeste nummers gemaakt? ›

Queen blijft de belangrijkste hofleverancier van de lijst der lijsten met 35 noteringen en dat is een song meer dan vorig jaar. De tweede plek is voor The Beatles met 31 nummers; gevolgd door ABBA, U2, Bruce Springsteen en The Rolling Stones: allen met 23.

Wat is het langste nummer ter wereld? ›

Ferrari. Het langste nummer dat ooit op cd verscheen is naar verluidt 'Apparente Liberta' van de Italiaanse singer-songwriter Giancarlo Ferrari. Het nummer heeft de voor een cd maximale lengte van 77 minuten.

Wat kost Marco Borsato per uur? ›

Zo komt Marco Borsato, de aanvoerder van het lijstje met duurste Nederlandse artiesten, een half uurtje op je feestje voor maar liefst 27.500 euro.

Wat kost Jan Smit per uur? ›

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden
Soort optredenDuurPrijs
Tape-act1 x 30 minuten€17950,-
Live bandshow1 x 60 minuten€32500,-

Wie is de rijkste zanger in Nederland? ›

Tiësto, ofwel Tijs Verwest, is de rijkste muziekartiest van Nederland.

Wie heeft de meeste muziek verkocht? ›

Lijst van bestverkochte albums wereldwijd
ArtiestAlbumVerkocht (in miljoenen)
Michael JacksonThriller110
Pink FloydThe Dark Side of the Moon50
AC/DCBack in Black49
Whitney Houston/Verschillende artiestenThe Bodyguard: Original Soundtrack Album44
66 more rows

Wie is de meest beluisterde artiest ter wereld? ›

Wereldwijd voert Bad Bunny de lijst van meest gestreamde artiesten aan. Taylor Swift staat daarin op twee, gevolgd door Drake, The Weeknd en BTS. Voor Bad Bunny is het al het derde jaar op rij dat hij op de eerste plaats eindigt.

Wie is nummer 1 artiest op Spotify? ›

Wereldwijd voert Bad Bunny de lijst van meest gestreamde artiesten aan. Taylor Swift staat daarin op twee, gevolgd door Drake, The Weeknd en BTS. Voor Bad Bunny is het al het derde jaar op rij dat hij op de eerste plaats eindigt.

Wat is het meest beluisterde liedje in Nederland? ›

En in de lijst met meest beluisterde nummers in Nederland staat 'Vluchtstrook' van Kris Kross Amsterdam, Antoon en Sigourney K bovenaan. En dat is niet het enige Nederlandse nummer.

Welke liedjes zitten in de Top 40? ›

Top 40-lijst van week 26, 2023
  • 0800 Heaven. Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson. ...
  • Call It Love. Felix Jaehn & Ray Dalton. ...
  • Wat Wil Je Van Mij. Metejoor & Hannah Mae. ...
  • Drifting. Tiësto. ...
  • Back To You. Lost Frequencies, Elley Duhé & X Ambassadors. ...
  • - Curtains. ...
  • - Verleden Tijd. Flemming. ...
  • - Morgen Wordt Fantastisch. Acda en De Munnik.

Wat is het meest beluisterde liedje van de afgelopen 10 jaar? ›

Daddy Yankee (& Justin Bieber) – 'Despacito (Remix)'

Welke band staat het vaakst in Top 2000? ›

De hofleveranciers van 2022
Artiest (incl samenwerkingen)Aantal in 2021
1Queen35
2The Beatles31
3ABBA23
4Coldplay20
34 more rows
Dec 30, 2022

Welke band is uit elkaar? ›

De band Kensington gaat, in de huidige vorm, uit elkaar. Frontman Eloi Youssef wil zijn leven niet meer wijden aan de band, zo valt te lezen in een verklaring van de muziekgroep. Ze spreken van een „verschil in toekomstvisie”, de band noemt nadrukkelijk dat er „geen ruzie of onenigheid” is.

Wat voor bands zijn er? ›

Typen bands
  • bigband.
  • bluegrassband.
  • boyband.
  • brassband.
  • fanfare.
  • harmonie.
  • jamboreeband.
  • jazzband.

Wat is de oudste band van Nederland? ›

In 2021 bestaan de Bintangs 60 jaar. Het is daarmee de oudste nog bestaande rockband van Nederland.

Welke Nederlandse band is onlangs gestopt? ›

De Nederlandse band De Dijk stopt na 41 jaar. Zanger Huub van der Lubbe kondigt in de Volkskrant aan dat hij ermee stopt na de laatste tournee die duurt tot eind december. Intern was de beslissing al een tijdje genomen. “Dat het in de krant komt, is het laatste zetje”, zegt Van der Lubbe in een interview.

Hoe lang bestaat de band normaal? ›

Normaal, grondlegger van de boerenrock in Nederland, werd in 1973 opgericht door Bennie Jolink en Jan Manschot. Bij oprichting van de band kregen ze van platenmaatschappijen een advies: 'Zing niet in het Achterhoeks als je succes wilt behalen.

Welke Nederlander heeft op 1 gestaan in Amerika? ›

In 1969 is het Shocking Blue dat met Venus de nummer 1 positie haalt in de States. Ze zijn de eerste Nederlanders ooit die dit lukt. Venus zal wereldwijd het magische getal van 5 miljoen verkopen waarvan 1 miljoen in de U.S. Andere Amerikaanse Shocking Blue Hits waren: Mighty Joe, Long and Lonesome Road.

Welke Nederlandse zanger stond op 1 in Amerika? ›

Samen met Nederlandse zangeres Eva Simons scoorde Afrojack zijn eerste hit 'Take Over Control' in de Verenigde Staten. Het is niet de enige track waarmee de dj de Amerikaanse hitlijsten wist door te dringen. Afrojack scoorde in 2013 namelijk zelfs een nummer-1-hit in Amerika.

Welke muziek was populair in de jaren 90? ›

Dit zijn de 10 grootste nummer 1-hits uit de Jaren 90!
  1. Marco Borsato – Dromen Zijn Bedrog.
  2. Bryan Adams – (Everything I Do) I Do It For You. ...
  3. 4 Non Blondes – What's Up. ...
  4. Celine Dion – My Heart Will Go On. ...
  5. Vangelis – Conquest Of Paradise. ...
  6. Whitney Houston – I Will Always Love You. ...
Sep 13, 2019

Wat is de snelste band? ›

Witte band: de hardste van de drie. Op rode en gele banden kan je een sneller rondje rijden, maar op de witte band kan je het meest lang doorrijden.

Welke band slijt het hardst? ›

Doorgaans verslijten de banden op de aandrijfas het snelst: bij voorwielaangedreven wagens zijn dat de voorbanden. Bij achterwielaangedreven wagens slijten de achterbanden sneller. Maar behalve de aandrijfas heeft ook de stuurkracht invloed op de banden. De voorbanden van voorwielaandrijvers worden dubbel belast.

Welk bandenmerk is het beste? ›

A-merken banden van uitstekende kwaliteit

Vanuit de historie worden Michelin, Bridgestone, Continental, Goodyear, Pirrelli en Dunlop gezien als de topmerken die hoogwaardige kwaliteit autobanden op de markt brengen.

Hoeveel nummer 1-hits heeft The Beatles? ›

16 nummer 1-hits

De band uit Liverpool wist namelijk maar liefst zestien keer de Nederlandse hitlijsten te toppen. Hun hit Help! werd niet alleen een groot succes in Nederland, maar heeft ook binnen de band een bijzondere positie. De plaat was namelijk één van de favoriete Beatles-liedjes van John Lennon.

Hoeveel nummer 1-hits Beatles in Nederland? ›

22 nummer 1-hits

'I Want To Hold Your Hand' werd de eerste van maar liefst tweeëntwintig nummer 1-hits voor the Beatles in Nederland, in slechts zes jaar tijd. Dat is een aantal waar geen enkele andere artiest tot nu toe ook maar enigszins bij in de buurt heeft weten te komen.

Wat is de grootste hit van Queen? ›

Nummer 1: 'Bohemian Rhapsody'

Op 31 oktober 1975 bracht Queen het legendarische 'Bohemian Rhapsody' uit. Deze wereldhit verscheen op het album 'A Night At The Opera' en bestormde meteen wereldwijd de hitlijsten.

Welke artiest wil de wereld beter maken? ›

8 tracks die de wereld beter maken
  1. Beyoncé - 'Formation' ...
  2. Foster The People - 'Pumped Up Kicks' ...
  3. M.I.A. - 'Paper Planes' ...
  4. M.I.A. - 'Borders' ...
  5. VANT - 'Birth Certificate' ...
  6. Macklemore - 'Same Love' ...
  7. Macklemore - 'White Privilege' ...
  8. Meghan Trainor - 'All About That Bass'
Feb 9, 2016

Welke zanger heeft het grootste bereik? ›

Opvallende conclusie: de zanger van Guns 'n Roses mag zichzelf de beste zanger aller tijden noemen. Technisch gezien dan. Hij wordt met zijn 5 octaven stembereik namelijk door geen enkele andere zanger of zangeres geëvenaard.

Welke zangeres zit al 50 jaar in het vak? ›

De Rotterdamse zangeres en actrice Joke Bruijs zit vijftig jaar in het vak. Op 15-jarige leeftijd begon ze haar carrière bij het Vara Dansorkest. "Ik vond het toen heel normaal dat ik dat deed.

Wie heeft het grootste concert ooit gegeven? ›

Het grootste concert aller tijden staat op naam van Rod Stewart op Copacabana Beach. Volgens het Guinness Book of World Records stonden er tussen de 3,5 en 4,2 miljoen mensen op het strand.

Welke band heeft de meeste platen verkocht? ›

Lijst van bestverkochte albums wereldwijd
ArtiestAlbumVerkocht (in miljoenen)
Backstreet BoysBackstreet Boys30
Adele2130
The BeatlesAbbey Road30
Bee GeesSpirits Having Flown30
66 more rows

Welke zanger heeft de meeste hits? ›

De vijf artiesten met de meeste Top 40-hits
  • David Guetta (59 hits)
  • Madonna (55 hits)
  • BZN (55 hits)
  • Michael Jackson (50 hits)
  • Rolling Stones (49 hits)
Jan 22, 2023

Wie heeft de meeste luisteraars per maand op Spotify? ›

The Weeknd (33) heeft opnieuw een record behaald op Spotify. De Canadese zanger is de eerste artiest met 100 miljoen maandelijkse luisteraars wereldwijd, laat de streamingdienst weten. De zanger staat ver bovenaan het lijstje van meest beluisterde artiesten.

Wie is de grootste artiest van Nederland? ›

De Hoornse zanger Antoon is dit jaar de meest gestreamde artiest in Nederland. Ter vergelijking: vorig jaar was Justin Bieber in Nederland nog het populairst. Wereldwijd werd, net als in 2021, de Puerto Ricaanse reggaetonster Bad Bunny het meest afgespeeld.

Hoe hard mag een concert zijn? ›

Het maximale geluidsniveau van 103 decibel bij concerten en festivals in Nederland is alleen veilig is als er ook oordoppen gedragen worden.

Wat is het grootste concert van Nederland? ›

Het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome is het grootste eindejaars spektakel van Nederland, met muziek van eigen bodem.

Wat is het beste album ooit? ›

Album Top 500 Allertijden - editie 2019
1TEN PEARL JAM
2THE JOSHUA TREE U2
3A NIGHT AT THE OPERA QUEEN
4THE DARK SIDE OF THE MOON PINK FLOYD
5A RUSH OF BLOOD TO THE HEAD COLDPLAY
5 more rows

Wie heeft 17 miljoen platen verkocht? ›

Rocco Granata - 17 miljoen.

Wat is de best verkochte lp? ›

1. Michael Jackson – Thriller. Thriller, het zesde studioalbum van Michael Jackson, zit bomvol hits. Beat It, Billie Jean, P.Y.T.

Wat is de nummer 1 hit? ›

Top 40
PositieVorigeTitel + Artiest
1.1People (Remix) Libianca & Cian Ducrot
2.3How You Samba Kris Kross Amsterdam & Sophia Reyes & Tinie Tempah
3.2Tattoo Loreen
4.4Miracle Calvin Harris & Ellie Goulding
1 more row

Wat is een nummer 1 hit? ›

Het woord 'hit' komt sinds de tweede helft van de twintigste eeuw in de Nederlandse taal voor. In periodiek uitgegeven overzichten, hitlijsten of hitparades genaamd, wordt een rangorde van de recente hits gegeven. De single met de hoogste positie in een dergelijke lijst is een nummer één-hit.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated:

Views: 5993

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.