Formule 1 livestream: gratis live kijken? Dit zijn de beste werkende F1 livestreams! (2023)

Alle racefans opgelet! Het wordt namelijk hoog tijd dat we onze favoriete coureur, Max Verstappen weer gaan aanmoedigen.

Maar hoe kun je nou zo’n Formule 1 livestream makkelijk volgen? Natuurlijk kan dit gemakkelijk via de officiële kanalen, maar daar heeft waarschijnlijk niet iedereen toegang toe. Daarom hebben wij speciaal voor deze fans een paar handige opties op een rijtje gezet.

Check ze hieronder allemaal zodat je de races (en natuurlijk Max Verstappen) nooit hoeft te missen!

DatumGrand PrixTijd
Zondag 31 juliGP van Hongarije15:00
Zondag 28 augustusGP van België15:00
Zondag 4 septemberGP van Nederland15:00
Zondag 11 septemberGP van Italië15:00
Zondag 25 septemberGP van Qatar*13:00
Zondag 2 oktoberGP van Singapore14:00
Zondag 9 oktoberGP van Japan7:00
Zondag 23 oktoberGP van Austin (V.S.)21:00
Zondag 30 oktoberGP van Mexico21:00
Zondag 13 novemberGP van Brazilië19:00
Zondag 20 novemberGP van Abu Dhabi14:00

*De GP van Rusland in Sochi wordt voorlopig vervangen door de GP van Qatar.

Op televisie F1 kijken?

Helaas is de Formule 1 niet meer via Ziggo te volgen. De rechten zijn nu immers in de handen van ViaPlay. Daar kun je terecht voor live-verslag van alle trainingen, kwalificaties en races. Wil je de Formule 1 dus kijken met Nederlands commentaar? Dan ben je tot 2024 gebonden aan ViaPlay! Enkel de Grand Prix van Nederland wordt nog uitgezonden op de televisie. Hiervoor moet je bij het openbare kanaal ‘NOS live’ zijn.

Wat kost ViaPlay?

Wil je dus alle vrije trainingen, kwalificaties en races zien? Dan wordt het tijd om ViaPlay aan te schaffen. Ook kun je via deze aanbieder genieten van talkshows en voor- en nabeschouwingen. Als echte racefan is de keuze dan toch snel gemaakt? Je kan zelfs een abonnement afsluiten (met korting) bij ViaPlay via de providers: Ziggo, Delta Fiber, Caiway, T-Mobile en KPN.

👉 Kijk je favoriete formule 1 livestream direct op ViaPlay!

Voor €9.99,- per maandkun je al genieten van ViaPlay. Naast de Formule 1 kun je via deze dienst ook veel toffe series en films kijken. Daarnaast is er een ruim aanbod sportzenders en kun je series kijken die nog niet eens op Netflix zijn verschenen! In dit artikel kun je meer lezen over ViaPlay:

 • Met de streamingdienst van ViaPlay kijk je Formule 1, nieuwe films, series en méér!

Formule 1 livestream: gratis live kijken? Dit zijn de beste werkende F1 livestreams! (1)

Goedkoop ViaPlay alternatief

Zit jij niet te wachten op alle toffe extra’s die ViaPlay te bieden heeft? En kijk je het liefst alleen Formule 1 live zonder ook maar één cent teveel te betalen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Via F1TV Pro kun je alle F1 races volledig live bekijken. Daarnaast heb je toegang tot alle onboard-camera’s en boardradio, kun je alle F1-sessies nogmaals kijken, geniet je van exclusieve documentaires en kun je meer dan 650 historische races terugkijken!

(Video) Max Verstappen & Yuki Tsunoda Race WILD Swamp Cars 🇺🇸 🐊

Dit alles voor slechts €7.99,- per maand (€64.99,- per jaar). Dat is per maand dus zo’n 2 euro goedkoper dan ViaPlay.

👉 Kijk je favoriete formule 1 livestream direct op F1TV Pro!

Op dit moment wordt je zelfs voorzien van Nederlands commentaar op F1TV Pro! Dit wordt, net als bij ViaPlay, verzorgd door Nelson Valkenbrug, Melroy Heemskerk en Allard Kalff!

Duits commentaar

(Video) From Sim To Reality | Max Verstappen's Road Trip To The Belgian Grand Prix

Mocht je dit er niet voor overhebben kun je altijd nog een Formule 1 livestream kijken via RTL Duitsland, hoewel zij de uitzendrechten voor 2021 verloren, wordt dit jaar nog de Grand Prix van Brazilië (13 november 2022) uitgezonden op televisie (Duits commentaar). Daarnaast kun je op deze zender ook de Grand Prix van Zandvoort zien, maar die kun je dit jaar ook gratis checken bij de NOS!

Dit Duitse commentaar hoeft trouwens geen probleem te zijn! Zo kun je bijvoorbeeld gewoon de Grand Prix radio aanzetten terwijl je naar de livestream kijkt. Een handige oplossing waardoor je alsnog kan genieten van Nederlands commentaar!

Dit zijn de zenders met Duits commentaar:

 • Ziggo: kanaal 58
 • KPN: kanaal 46
 • TELE2: kanaal 223
 • Canal Digitaal: kanaal 114
 • Telfort: kanaal 46
 • T-Mobile: kanaal 397
 • Kabelnoord: kanaal 114
 • Fiber: kanaal 397
 • DELTA: kanaal 455
 • Caiway: kanaal 42
 • Trined: kanaal 116
 • Youfone: kanaal 520
 • Plinq: kanaal 75
 • SKP: kanaal 53
 • Solcon: kanaal 392
 • Kabeltex: kanaal 129
 • Breedband Helmond: kanaal 58
 • SKV: kanaal 57

Formule 1 livestream: gratis live kijken? Dit zijn de beste werkende F1 livestreams! (2)

Gratis Grand Prix Radio?

Wil je dan toch per sé Nederlands commentaar horen tijdens je favoriete formule 1 livestream? Luister dan gewoon volledig gratis naar online Grand Prix Radio! Kijk naar de race via RTL Duitsland, en zet de Grand Prix Radio tegelijkertijd mee. Dan heb je het beste van beide werelden. En dan kun je alsnog genieten van de gouden stem van eindbaas Olav Mol. Wij zouden het in ieder geval wel weten!

👉 Luister meteen naar de gratis Grand Prix Radio!

Duik de kroeg in!

In veel Nederlandse café’s kun je ook gewoon genieten van een formule 1 livestream. Dat is toch een stuk gezelliger dan in je uppie op de bank? Daarnaast hebben ze hier vaak het lekkerste bier. Zo spek je ook nog eens de kas bij je favoriete horeca-zaken! Twee vliegen in één klap als je het ons zou vragen. Goede portie bitterballen na de tijd en jouw middag kan niet meer stuk.

Gratis live streaming sites voor Formule 1 livestream

Mocht je graag naar andere races van de Formule 1 willen kijken? Dan kan dat natuurlijk ook gratis. Je zult vast wel eens het internet hebben afgespeurd naar een livestream voor een bepaalde wedstrijd of race, bij deze sites ben je verzekerd dat je je favoriete F1-races gewoon kunt volgen! Hier heb je dus geen ViaPlay voor nodig, alles is helemaal gratis. Legaal kijken met een abonnement is natuurlijk aanbevolen, maar mocht het niet werken, dan hebben we een aantal goede alternatieven.

(en natuurlijk niet legaal, laat dat even duidelijk zijn, don’t shoot the messenger!)

Formule 1 livestream: gratis live kijken? Dit zijn de beste werkende F1 livestreams! (3)

(Video) LIVE: 2021 FIA Prize-Giving Ceremony

VPN eerst

Voordat we starten met de alternatieven, vergeet je niet eerst een VPN te installeren? Naast dat je gegarandeerd F1 kunt gaan live streamen op deze sites, beschermt het je ook tegen inbraken en maskeert het je IP-adres. Het belangrijkste voor ons is echter dat het ervoor zorgt dat je buitenlandse sites en streaming-diensten kan bereiken. Ideaal!

Je kan dus daadwerkelijk met een VPN ook kijken naar Netflix, Amazon Prime en HBO Max naar de Amerikaanse, Koreaanse, Italiaanse, en Britse versies van die eerder genoemde streamingdiensten. Het aanbod is elders namelijk compleet anders!

De VPN van NordVPN is nu ook extra voordelig te koop met riante korting!!

HESGoal F1?

HESGoal is de topper op het gebied van streaming voor F1. Deze website is namelijk erg overzichtelijk en zendt alle F1-races uit. De kwaliteit van de streams verschillen wel enorm, de ene keer is het 720p en de andere keer 480p. Maar goed, voor een gratis aanbieder hoor je ons niet klagen! Ook is op HESGoal de keuze stukken breder dan alleen F1. Zo zijn er bijvoorbeeld ook voor voetballiefhebbers meerdere wedstrijden te bekijken, dankzij HESGoal hoef je dus nooit meer de F1 te missen!

👉 Bekijk nu alle streams op HesGoal.com!

Stream2watch

Deze aanbieder is een geweldige nieuwkomer! Bijna elke sport is live te checken via deze website. MMA, tennis, voetbal, basketbal, darten, WWE, en nog veel meer. En daar blijft het niet bij. Het grootste voordeel is dat je hier altijd kan genieten van hoge kwaliteit streams. Het enige nadeel is dat de link naar deze site nog wel eens wil veranderen. De oplossing? Gewoon even Googelen op ‘Stream2watch’.

👉 Bekijk de meest actuele Formule 1 livestream op Stream2watch!

Viprow.net

Viprow.net is één van de meest overzichtelijke sites uit dit rijtje. De site heeft naast F1, een breed assortiment aan live-streams en zendt zo’n beetje alle sporten uit. Basketbal, UFC, ijshockey, voetbal, tennis en golf, het is er allemaal te zien. De kwaliteit ligt net zoals bij de andere sites zo tussen de 480p en 720p, erg gemiddeld dus. Maar goed, het is dan ook wel volledig gratis!

👉 Bekijk nu al je favoriete sporten live op Viprow.net!

Formule 1 livestream: gratis live kijken? Dit zijn de beste werkende F1 livestreams! (5)

Werken bovenstaande sites niet? Dan kunnen dit wellicht nog goede alternatieven zijn;

Alleen met VPN-verbinding te zien;

Gegarandeerd F1 en méér met ViaPlay!

Wil je toch legaal en gegarandeerdFormule 1 kijken? En ook nog eens in haarscherpe beeldkwaliteit? Dan kunnen we je ViaPlay aanraden!

(Video) Bekijk Formule1 in 2022 met Olav Mol en Jack Plooij (F1 TV | Viaplay | Grand Prix Radio)

Voor zo’n €9.99,- per maand kun je live genieten van je favoriete Formule 1 races. Je krijgt speciale Verstappen momenten te zien en hoeft dus nooit meer iets te missen van deze prachtige racesport! Maar ViaPlay heeft nog véél meer te bieden naast sport. Je kan op ViaPlay óók allerlei series, films en documentaires kijken. Dan is de keuze toch al snel gemaakt?

Alles wel in huis?

Als je al je beste maten over de vloer hebt voor een geweldige race, moet je natuurlijk wel de boel op orde hebben. En daarmee bedoelen we natuurlijk dat je alle details voor de barbecue in huis hebt, het lekkerste vlees klaar om te bbq’en en de lekkerste borrelsnacks op tafel.

Fijn weekend raceliefhebbers!

Problemen met de streamingsites? Heb je wel een VPN?!

Die streaming sites zijn niet altijd zuivere koffie en soms kan je er niet op vanaf jouw locatie. Vergeet daarom niet eerst een goede VPN te installeren? Naast dat je gegarandeerd je favoriete formule 1 livestream kunt gaan kijken op deze sites, beschermt het je ook tegen inbraken en maskeert het je IP-adres. Het belangrijkste voor ons is echter dat het ervoor zorgt dat je buitenlandse sites en streaming-diensten kan bereiken. Ideaal!

Je kan dus daadwerkelijk met een VPN ook kijken naar Netflix, Amazon Prime en HBO Max naar de Amerikaanse, Koreaanse, Italiaanse, en Britse versies van die eerder genoemde streamingdiensten. Het aanbod is namelijk compleet anders elders!

De VPN van NordVPN is nu ook extra voordelig te koop met riante korting!!

Formule 1 livestream: gratis live kijken? Dit zijn de beste werkende F1 livestreams! (7)

Check ook:Wat zijn de beste openingszinnen en werken ze eigenlijk wel?

Formule 1 livestream: gratis live kijken? Dit zijn de beste werkende F1 livestreams! (8)

F1formuleformule 1 livestreamkwaliteitlivelivestreammax verstappenracenstream

Formule 1 livestream: gratis live kijken? Dit zijn de beste werkende F1 livestreams! (9)

Lars

Lars, altijd enthousiast! Heeft nog lang niet genoeg van de wereld gezien en houdt een scherpe doelenlijst bij. Werken aan DailyBase staat bovenaan op deze lijst!

(Video) F1 Clash | Weather Effects Changed

FAQs

Welke F1 gratis kijken? ›

Gratis Formule 1 kijken op TV

Een enkele race zal ook op het open net beschikbaar zijn. De openbare omroep NOS zal in ieder geval tot en met 2024 de Grand Prix van Nederland gratis uitzenden. Ook zal er van elke kwalificatie een korte samenvatting zijn te zien en van elke race een uitgebreidere samenvatting.

Hoe F1 kijken zonder Viaplay? ›

ViaPlay (via Ziggo/KPN) of F1 TV Pro

Je kunt ViaPlay overigens met korting kijken via Ziggo en KPN. Ziggo blijft op zijn eigen kanaal programma's rond de Formule 1 uitzenden. Er is ook een goedkoper alternatief om te streamen: F1 TV Pro, vanaf het seizoen in 2022 met Nederlands commentaar.

Waar kan ik live F1 kijken op internet? ›

Formule 1 live kijken via F1 TV

De Formule 1 heeft zijn eigen streamingdienst: F1 TV. Met de Pro-abonnementsdienst kijk je elke race live via internet op je telefoon, laptop of tablet. Extra goed nieuws: je bepaalt zelf naar welk commentaar je luistert. Het mooie aan F1 TV is dat je zelf regisseur kunt spelen.

Welke zenders zenden Formule 1 uit 2022? ›

Waar je de F1 Grand Prix van 2022 kunt kijken in September 2022
UitzendplatformUitzendlandGeaccepteerde betalingsmethodes
fuboTVVSAmerikaanse creditcard
Sky SportsVKBritse creditcard of PayPal
Channel 4VKNiet vereist
Channel 10AustraliëAustralische creditcard
15 more rows
Sep 1, 2022

Videos

1. Can Sim Racing Make A Future F1 Champion? w/ Max Verstappen
(Red Bull)
2. How to Survive a Grenade Blast
(Mark Rober)
3. Tom Cruise Forces James Corden to Skydive
(The Late Late Show with James Corden)
4. Linux Tutorial for Beginners: Introduction to Linux Operating System
(Guru99)
5. The World of Wayne Thursday LIVE Stream
(World of Wayne)
6. FNAF The Musical -The Complete Series (Live Action feat. Markiplier, Nathan Sharp, & MatPat)
(Random Encounters)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated: 27/07/2023

Views: 6575

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.