HBO-programma Social work programma | NTI (2024)

Omschrijving

Van methodisch werken tot agogische gespreksvaardigheden

Tijdens het hbo-programma Social Work van NTI leer jij meer over het werkveld van de social worker. Je leert methodisch werken, agogische gespreksvaardigheden toepassen en het gedrag van mensen in groepen bestuderen. Daarnaast ga je aan de slag met een portfolio-opdracht. Hierbij analyseer je het werkveld en reflecteer je op de rol van de social worker binnen het werkveld.Enthousiast? Schrijf je dan snel in voor dit Social work programma!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

071 750 10 10

ma-vr (09:00-17:00)

Per e-mail

Stel je vraag

Wat doet een social worker?

Tijdens het hbo-programma Social work maak jij kennis met het beroep van een social worker. In deze rol help je mensen om meer grip te krijgen op hun leven en richt je je op het versterken van de competenties van de cliënt. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in de jeugdzorg, psychiatrie en verslavingszorg of gehandicaptenzorg als sociaal pedagogische hulpverlening of maatschappelijk werker.

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Social work 7760

Studieprogramma

Inleidende fase
 • Methodisch werken

 • Agogische gespreksvaardigheden

 • Groepsdynamica

 • Portfolio-opdracht 1.1 SPH/MWD Werkveld SW

Studiegids

Wil jij uitgebreide informatie over de inhoud van deze vakken?

Bekijk jouw studiegids

HBO-programma Social work programma | NTI (1)

Inclusief praktijkbijeenkomsten en webinar

Bij elk van de modules van het hbo-programma Social work hoort een praktijkbijeenkomst of een webinar. Hierbij krijg je extra uitleg over de theorie of wordt er aandacht besteed aan moeilijke vraagstukken. De volgende praktijkbijeenkomsten en webinar komen aan bod:

 • Agogische Gespreksvaardigheden (praktijkbijeenkomst)
 • Groepsdynamica (praktijkbijeenkomst)
 • Methodisch werken (webinar)

Wil je uitgebreid verder lezen over de opleiding?

Vraag dan nu de Gratis Studiegids aan. Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Wat ga je doen?

HBO-programma Social work programma | NTI (2)

Studeren via jouw online leeromgeving

HBO-programma Social work programma | NTI (3)

FlexibelStuderen®

HBO-programma Social work programma | NTI (4)

Praktijkdagen of webinars volgen van echte vakdocenten

HBO-programma Social work programma | NTI (5)

Examen doen als jij er klaar voor bent

HBO-programma Social work programma | NTI (6)

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

€1.000 subsidie op jouw studie? STAP-budget

Studeren met het STAP-budget

Goed nieuws! Voor de opleiding HBO-programma Social work kun je het STAP-budget aanvragen. Dat betekent dat je deze opleiding extra voordelig kunt volgen. Het STAP-budget is een subsidie waarmee je jaarlijks tot €1.000 opleidingstegoed kunt aanvragen bij UWV. Per jaar zijn er meerdere aanvraagrondes. De volgende ronde start binnenkort dus wees er snel bij!

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ook geldt voor iedere STAP-opleiding een voortgangseis.

Meer over STAP

Veelgestelde vragen over STAP

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie voor het volgen van een opleiding. Tijdens een van de aanvraagrondes kan je deze subsidie aanvragen bij UWV. Per jaar mag je één opleiding volgen met het STAP-budget, waarvoor je maximaal €1.000 subsidie kan krijgen. Met €1.000 STAP-budget kan je een opleiding bij NTI extra voordelig of soms zelfs geheel kosteloos volgen. Check hier of jij in aanmerking komt voor het STAP-budget. De aanvraagrondes bij UWV in 2023 starten op 18 september en 1 november.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Als je voldoet aan een van onderstaande beschrijvingen kan je de STAP-subsidie aanvragen:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Je bent in loondienst of ondernemer of je hebt momenteel geen werk.
 • Je ontvangt geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering (met uitzondering van het Levenlanglerenkrediet).
 • Je opleiding start binnen 3 maanden na het einde van het aanvraagtijdvak bij UWV.
 • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.
Kan ik voor deze opleiding het STAP-budget gebruiken?

Ja, voor de opleiding HBO-programma Social work kun je het STAP-budget aanvragen! Dat betekent dat je deze opleiding extra voordelig kunt volgen.

Wanneer stopt het STAP-budget?

Na 2023 stopt de overheid met het STAP-budget. Dit betekent dat je op 1 november 2023 voor de laatste keer STAP-budget kunt aanvragen. Voor veel korte opleidingen is zelfs de ronde van 3 juli al de laatste kans op STAP-budget. Hierna komen enkel erkende opleidingen zoals bachelors en mbo-opleidingen in aanmerking voor de subsidie.

Wat houdt de voortgangseis van STAP in?

Aan het STAP-budget hangt een studievoortgangseis. Dit betekent dat je moet kunnen aantonen dat je actief met de opleiding bezig bent. Je kunt dit aantonen met een diploma, certificaat of een bewijs dat je ten minste 80% van de tijd aanwezig bent geweest. Wanneer je de opleiding start en deze niet afmaakt of niet genoeg aanwezig bent, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de opleiding. Meer over de voortgangseis vind je hier.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het HBO-programma Social work heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het HBO-programma Social work? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

NTI-certificaat

Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI.

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen optal van locatiesdoor heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Afronding en examenkosten

Het hbo-programma Social Work sluit je af met een paper, een portfolio-opdracht en twee digitale examens. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen €43,60 per maand.

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan zijn onze andere hbo-programma's een goede vervolgstap.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Offerte

Betaalt jouw werkgever de opleiding? Vraag hier een offerte aan!

Vraag een offerte aan

HBO-programma Social work programma | NTI (7)

Kosten HBO-Programma Social Work 7760

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn €284,95 10 maanden
Examenkosten €43,60 10 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld €50,00 Eenmalig

Het lesgeld is inclusief

 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw certificaat

Tijdelijk extra voordelig met het STAP-budget twv €1.000

Voor de opleiding HBO-programma Social work kun je het STAP-budget aanvragen. Dat betekent dat je deze opleiding extra voordelig kunt volgen. Het STAP-budget is een subsidie waarmee je jaarlijks tot €1.000 opleidingstegoed kunt aanvragen bij UWV. De volgende aanvraagronde start binnenkort dus wees er snel bij!

Extra voordelig met STAP-budget

Direct inschrijven met STAP

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

Als je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten viaSurfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Een van die regelingen is het nieuwe STAP-budget. Hiermee kan je tot €1.000 subsidie aanvragen voor jouw opleiding. Hoe dit werkt leggen we je graag uit. Check ook de andere subsidies waar je eventueel gebruik van kunt maken. Zo start jij flexibel én voordelig met je opleiding.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen

Flexibiliteit

Praktijkdagen

Mentor

Studieprogramma

Docent

Niveau

Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Schrijf je nu in voor deze opleiding

Bekijk je persoonlijke studiegids

071 750 10 10

ma-vr (09:00-17:00)

Per e-mail

Stel je vraag

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

HBO-programma Social work programma | NTI (9)

Leon – HBO Bachelor Toegepaste Psychologie

Jill - HBO Bachelor Pedagogiek
Wendy - Persoonlijke groei
HBO-programma Social work programma | NTI (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 6187

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.