Top Instagram-marketingtools om uw groei te stimuleren in 2023 (2023)

Heb je ooit het verhaal gehoord dat mensen veel langzamer zijn dan de snelste dieren op aarde?

Heb je ook gehoord dat als je een fiets aan de vergelijking toevoegt, mensen ineens winnen? Om nog maar te zwijgen over auto's en vliegtuigen.

De moraal van het verhaal is:

Mensen zijn wezens die gereedschap maken.

Hulpmiddelen zijn hoe we ons leven hebben verbeterd en alles wat we om ons heen hebben.

Als je je Instagram-marketinginspanningen een boost wilt geven, heb je de juiste tools nodig. Niet alleen de juiste tools, maar ook begrijpen hoe ze moeten samenwerken, wat je nodig hebt voordat je de tools gebruikt, en meer.

In dit artikel bespreken we welke Instagram-marketingtools je zou moeten gebruiken en hoe.

Laten we erin stappen!

1. Zet je Social Media Strategie op met StoryLab.ai's Growth Storytelling Kader

Voordat je leert fietsen, is het goed om te weten waarom je wilt leren fietsen. Je wilt ergens sneller zijn of je wilt plezier hebben, toch? Weten wat het waarom is, kan je motiveren om aan het werk te gaan.

Om je Instagram-marketing een boost te geven, moet je echt een aantal dingen verbeteren voordat je begint met het maken van Insta-berichten en deze in te plannen.

We hebben een Growth Storytelling Kader dat je kunt hier gratis toegang (er is geen e-mailaanmelding nodig). Het bestaat uit de volgende spreadsheets EN handleidingen om u er doorheen te leiden. Gebruik wat je nodig hebt, gooi weg wat je niet gebruikt. Maak het je eigen en doe er je voordeel mee. Inbegrepen in het kader:

  1. Strategiegids voor contentmarketing
  2. Gids voor merkverhalen
  3. Contentmarketingdoelen en KPI-gids
  4. Uw merkstijlrichtlijnen opstellen
  5. Hoe je betere verhalen kunt vertellen
  6. Hoe u effectieve ideeën voor inhoud kunt bedenken
  7. Hoe u de beste Instagram-hashtags kunt vinden
  8. Strategie voor contentdistributie

Top Instagram-marketingtools om uw groei te stimuleren in 2023 (1)

2. Een duidelijke Instagram-marketingstrategie hebben

Ik hoop dat je een paar van onze gidsen van ons zult gebruiken Growth Storytelling Framework of dat je al een duidelijke visie hebt over wie je doelgroep is, welke content ze graag consumeren en hoe je effectief met hen kunt communiceren.

Als je dit glashelder hebt, kun je naar de volgende stap gaan, namelijk het maken van een aantal geweldige Insta-berichten!

Zie ook: Hoe u een geweldige marketingstrategie voor sociale media maakt.

3. Maak gebruik van een Instagram Caption Generator

Om uw Instagram-marketinginspanningen echt een boost te geven, moet u veel hoogwaardige berichten maken. Een Instagram tekst generator kan je helpen bij het brainstormen over het onderschrift (kopie) van je bericht.

Voer gewoon in waar je over wilt posten en de tool geeft je geweldige ideeën. Vervolgens maak je een paar kleine bewerkingen en klaar! Je hebt je Insta-bijschrift. Dit is wat we kregen tijdens de eerste run:

Top Instagram-marketingtools om uw groei te stimuleren in 2023 (2)

Na snel herschrijven kwamen we uit op de volgende bijschriften. En dat is gewoon door de Insta Caption Generator één keer uit te voeren! Ik kan de tool zo vaak herhalen als ik wil en krijg meer inspirerende stukken.

Insta-onderschrift 1

We weten allemaal dat Instagram een ​​krachtig platform is om je merk op te bouwen, en een van de beste manieren om dit te doen is door gebruik te maken van de beste tools. Ons team heeft een lijst samengesteld met 6 Instagram-marketingtools die je kunt gebruiken om je betrokkenheid te vergroten en je volgersbestand te laten groeien.

Insta-onderschrift 2

Instagram is een van de meest boeiende en visuele platforms die er zijn, waardoor het een broeinest is geworden voor marketeers. Merken creëren dagelijks nieuwe en opwindende content om hun volgers betrokken en geïnteresseerd te krijgen, maar het kan aanvoelen als een fulltime baan met minimale resultaten als je niet de juiste tools gebruikt om je volgers te laten groeien. Bekijk onze lijst met geweldige Instagram-tools en leer hoe je ze op de juiste manier gebruikt.

Eigenlijk raakte ik enthousiast over de resultaten en hoe ik de kracht wil visualiseren van de Instagram-tools die ik vandaag zal bespreken en hoe ze samenwerken, dus ik heb de Caption Generator opnieuw uitgevoerd en kreeg de volgende resultaten:

Top Instagram-marketingtools om uw groei te stimuleren in 2023 (3)

Met deze uitvoer heb ik de volgende bijschriften gemaakt:

Insta-onderschrift 3

Of je nu je merk wilt opbouwen of een product wilt verkopen, het kan enorm nuttig zijn om je publiek op Instagram te laten groeien. Bekijk hoe de volgende Instagram-tools je daarbij kunnen helpen!

Insta-onderschrift 4

Ondanks het feit dat ik al meer dan tien jaar in het bedrijfsleven zit en nu al bijna zeven jaar marketingconsultant ben, word ik nog steeds erg enthousiast als er tools worden geïntroduceerd om mijn werk nog gemakkelijker te maken. Vandaag wil ik een glimlach op je gezicht toveren door de goudklompjes te delen die ik de afgelopen jaren heb gekregen. Bekijk hoe deze Instagram-tools mijn leven gemakkelijker maken en hoe ze je kunnen helpen je marketinginspanningen een boost te geven.

Insta-onderschrift 5

De wereld van Instagram-marketing is dynamisch. Er duiken voortdurend nieuwe tools en strategieën op. Er is ook veel onduidelijkheid over wat echt werkt voor uw merk en wat niet. Vandaag wil ik mijn beproefde Instagram-tips en -tools met je delen.

Dus nu heb ik 5 potentiële Instagram-bijschriften om mee te werken waarmee ik in ongeveer 2 minuten heb gemaakt.

Laten we beginnen met het maken van een aantal mooie beelden!

3. Maak snel prachtige beelden met Canva

Ik heb mijn Brand Style Guide al opgezet, ook heb ik Instagram Templates al ingesteld Canva, dus het maken van nieuwe afbeeldingen voor dit bericht en de bijschriften die we zojuist hebben gemaakt, zou een fluitje van een cent moeten zijn!

Ik dupliceer gewoon de sjabloon erin Canva, bekijk het bijschrift, denk na over hoe ik de aandacht wil trekken (zodat mensen niet naar beneden scrollen), en misschien wat kleuren veranderen terwijl ik bij het merk blijf.

Dit is wat ik in ongeveer 5 minuten heb gemaakt:

Top Instagram-marketingtools om uw groei te stimuleren in 2023 (4)

Je merk is misschien complexer, dus het kan wat langer duren, maar het hebben van een geweldige visuele tool, op papier geschreven richtlijnen en sjablonen zullen desalniettemin veel helpen!

Als u niet gebruikt Canva toch zou je dat moeten doen! Het is supergemakkelijk om aan de slag te gaan, te leren hoe het te gebruiken en content creatie op grote schaal. Hier een printscreen van onze Canva beelden:

Top Instagram-marketingtools om uw groei te stimuleren in 2023 (5)

4. Vind de beste hashtags

Het gebruik van de juiste hashtags is belangrijk om een ​​publiek te bereiken dat verder gaat dan je volgers. We hebben al geschreven een gids voor het vinden van de beste hashtags en de sjabloon is opgenomen in de Growth Storytelling Framework, dus we zullen er hier niet te diep op ingaan. Omdat ik alle tools wilde laten zien die nodig zijn om succesvol te zijn op Instagram, wilde ik het wel vermelden.

Er zijn een aantal tools die je kunt gebruiken om gegevens op Instagram-hashtags te vinden, ik gebruik gewoon de gegevens van Instagram voor mijn onderzoek. zo ziet dat eruit:

Top Instagram-marketingtools om uw groei te stimuleren in 2023 (6)

Je kunt zien hoeveel mensen hebben gepost met die hashtag, wat je een schatting geeft van hoe concurrerend een hashtag is en hoe je deze al dan niet in je hashtag-mix moet opnemen.

5. Tijd om je Instagram-berichten in te plannen met Buffer

We zullen. We hebben zojuist 5 Instagram-bijschriften gemaakt in twee minuten en 3 beelden in 5 minuten. Hoe lang denk je dat het duurt om de berichten in te plannen? Precies, 5 uur!

Ik bedoel 5 minuten. Mijn fout!

Ik heb al Mijn Buffer instellen van een account. Het enige wat ik hoef te doen is het bijschrift kopiëren/plakken, de afbeeldingen uploaden, de hashtags toevoegen en we zijn klaar om te gaan! Zo ziet plannen in Buffer eruit:

Top Instagram-marketingtools om uw groei te stimuleren in 2023 (7)

Berichten inplannen is mogelijk in de gratis versie van Buffer, maar een beperkt aantal berichten.

Als andere Social Media Planners beter bij je passen, of je houdt er niet van om posts in te plannen, dan is dat natuurlijk prima. Sommige alternatieven zijn Hootsuite, Kosto en AgoraPulse.

6. Laten we wat verkeer naar uw website trekken

Instagram staat niet toe dat je vanuit individuele berichten naar je website linkt. Om verkeer van Instagram te krijgen, moet je je merk opbouwen of in je bericht vermelden dat ze een link in je bio kunnen vinden.

In je bio mag je één link toevoegen. U kunt ervoor kiezen om naar uw startpagina of bronnenpagina te linken of deze elke keer dat u iets nieuws plaatst, te wijzigen.

Of!

U kunt zich aanmelden voor een Link Tool (weet niet zeker hoe ze heten). LinkTree.

op deze manier kun je je links instellen in LinkTree en wanneer mensen op je Instagram-link klikken, zien ze de pagina's die je hebt gekozen. Zo ziet het eruit (je kunt het ook bekijken op ons Instagram-account:

Top Instagram-marketingtools om uw groei te stimuleren in 2023 (8)

7. Tijd om wat doelen te stellen en naar de data te kijken

OK. Je hebt nu nagedacht over je strategie, hebt de tools om op grote schaal geweldige Instagram-berichten te maken, weet hoe je ze moet plannen, weet ook hoe je verkeer naar je website kunt krijgen, hoe weet je of wat je doet week na week, maand na maand werkt?

Je moet instellen doelen en duik in de gegevens.

In onze Growth Storytelling Kader er is een blad om u te helpen uw doelen te stellen. Hier is de complete gids voor contentmarketingdoelen en KPI's die je er stap voor stap doorheen leidt.

Bekijk de bronnen die we in dit artikel hebben verstrekt. We hebben ze met zorg gemaakt en gebaseerd op onze tientallen jaren marketingervaring om marketing en content creatie makkelijker.

Als je vragen hebt, sluit je dan aan bij onze LinkedIn Group en vraag ons alles.

Het beste!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated: 10/07/2023

Views: 6339

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.