Wat zijn de best betaalde hbo banen? (2024)

Als je aan het werk gaat, wil je daar natuurlijk voor betaald worden. Hoe meer, hoe beter! Want een mooi huis en een fijne auto wordt niet automatisch betaald. In dit artikel geven we daarom antwoord op de vraag: wat zijn de best betaalde hbo banen? Ook geven we een kort overzicht van de branches waar je goed en minder goed betaald krijgt. We verklappen alvast dat je met een hb0-functie heel veel kunt verdienen!

Wat zijn de best betaalde hbo banen?

Het is lastig om te zeggen met welke specifieke hbo banen je het meeste betaald* krijgt. Je salaris hangt namelijk af van een aantal factoren, zoals: je leeftijd, werkervaring, studie, type bedrijf, secundaire arbeidsvoorwaarden et cetera. Op hbo niveau is zo dat de studie vaak doorslaggevend is voor hetgeen je gaat verdienen. Je wordt immers opgeleid voor een type beroep, soms zelfs voor een specifieke branche. Daarom beantwoorden we de vraag: “Wat zijn de best betaalde hbo banen?” aan de hand van hbo-studies die je kunt kiezen. Voor elke studie zullen we een paar voorbeelden van banen benoemen.

Civiele techniek / constructie

Er is heel veel vraag naar hoogopgeleid, technisch talent. Want er wordt ontzettend veel gebouwd, maar het is lastig om hier de juiste mensen voor te vinden. En daarom zijn bedrijven bereid om je goed te betalen! Dus heb jij civiele techniek gestudeerd en heb je zin om de aanleg van vliegvelden, sluizen en spoorwegen te onderzoeken, berekenen en te ontwerpen? Dan is een baan als civieltechnisch ingenieur je op het lijf geschreven. Als civieltechnisch ingenieur verdien je gemiddeld zo’n €3900 bruto per maand.

Verloskundige

Verloskunde is een zware opleiding die niet voor iedereen is weggelegd en waar een selectieprocedure voor geldt. Het is een hbo-opleiding die jou specifiek opleidt voor het beroep verloskundige. In dit beroep help jij zwangere vrouwen tot aan hun kraamtijd. Vind je dit leuk en kun je de verantwoordelijkheid aan? Na 1.5 jaar kun je rekenen op een gemiddeld loon van €3750 bruto per maand.

Technisch bedrijfskundige

In tegenstelling tot de opleiding Verloskunde, is het lastig om aan de studie technische bedrijfskunde een bepaalde baan te koppelen. Met deze studieachtergrond kom je in aanmerking voor meerdere soorten banen. Tijdens de studie leer je over technische kant van bedrijfsprocessen en organisatiewetenschappen. Banen die je onder andere kunt krijgen zijn: technisch accountmanager, technisch consultant, facility manager en ga zo maar door. Gemiddeld kun je met deze studieachtergrond rekenen op een salaris van zo’n €3800 per maand. Natuurlijk hangt het af van de specifieke functie die je krijgt.

Leraar exact

Het is algemeen bekend dat er te weinig leraren zijn. Dat geldt eigenlijk voor alle vakken die je kunt volgen op de middelbare school. In het speciaal geldt het voor vakken die verplicht zijn, zoals Nederlands, Engels en Wiskunde. Deze vakken zijn namelijk aanwezig op alle scholen, dus hier zijn het meeste leraren voor nodig. De lerarenbanen die het allerbeste betalen, zijn ‘exacte’ leraren. Voorbeelden van exacte vakken zijn wiskunde en biologie. Als je een van deze banen bemachtigd, kun je uitgaan van een gemiddeld brutosalaris van €2700 per maand. Dit salaris verdien je ongeveer nadat je 1.5 jaar als leraar exact werkzaam bent.

Financieel adviseur

In de financiële sector gaat heel veel geld om. Vanzelfsprekend is er veel budget om te besteden aan financiële professionals, want dan worden de geldstromen nog beter geleid. Daarom kun je bij de meeste banen in de financiële sector rekenen op een gemiddeld maandsalaris van €3700 bruto. Een van de best betaalde baan is ‘financieel adviseur’. Deze banen vindt je terug in allerlei financiële instellingen, zoals hypotheken, banken en verzekeringen. Een studie zoals Financial Service Management bereidt jou voor op dergelijke functies.

Informaticakundige

Informatica richt zich op de implementatie en toepassing van informatie en gegevens in computersystemen. Huidige computersystemen zijn vast onderdeel van ons dagelijks leven. Daarnaast schieten nieuwe hardware en software programma’s als paddenstoelen uit de grond. Dus met een achtergrond als informaticus, systeembeheerder of ICT’er ben jij van een baan verzekerd. Niet alleen dat: want dergelijke hbo-banen betalen zeer goed. Met een gemiddeld loon van €3800 (na 1.5 jaar) behoren dit tot de best betaalde hbo banen.

Applicatieontwikkelaar

Een beroep dat nauw verbonden is met bovenstaande banen, is ‘applicatieontwikkelaar’. Als applicatieontwikkelaar ben je in staat om apps te ontwikkelen, zoal voor mobiele telefoons als voor computers.

Werktuigbouwkundige

Werktuigbouwkunde is een complexe hbo-studie waarbij je je bezig houdt met de technische en natuurkundige ontwikkeling van machines. In het werkveld ga je bestaande machines optimaliseren en nieuwe machines ontwerpen en ontwikkelen. Dat kan in meerdere toepassingsvelden, maar een sector die erg goed betaald is de visserij. Specifieke banen waar je voor in aanmerking komt zijn: technisch adviseur of ontwerper of montageleider. Bovendien krijgen werktuigbouwkundigen naast hun reguliere functie vaak een leidinggevende rol. Als werktuigbouwkundige kun je algauw rekenen op een gemiddeld, bruto maandsalaris van €3500.

Accountmanager

Heb je commerciële economie, facility management of small retail and business gestudeerd op het hbo? Of ben je van plan om dit te gaan studeren? Dan zit je er qua werk warmpjes bij. Er zijn namelijk talloze bedrijven die baat hebben bij accountmanagers. In elke branche en elk type bedrijf vindt je deze mensen terug. Als accountmanager breng jij producten en diensten aan de man. Je bent naar verwachting veel op pad en hebt veel contact met (potentiële) klanten. Vergelijkbare banen zijn salesmanager of marketingmanager. De focus bij deze banen ligt iets anders, maar één factor blijft hetzelfde: je verdient goed. Gemiddeld €3200 bruto per maand, na 1.5 jaar werkervaring.

* Disclaimer:De bedragen die in dit artikel genoemd zijn, golden op het moment van schrijven. Het kan zijn dat de economie inmiddels veranderd is en dat bepaalde sectoren meer of minder in trek zijn. Ook zijn de bedragen een inschatting van gemiddelden in de markt. Het is dus geen keiharde belofte.

Welke branches betalen het slechtste?

Er zijn een aantal sectoren waar je over het algemeen beroerd verdient. Er is ten eerste niet zo heel veel werk, ten tweede betaalt het werk dát er is niet echt goed. De sectoren die op moment van schrijven bekend staan als slecht betalende sectoren zijn:

 • Toerisme
 • Maatschappelijk werk
 • Communicatie

Het is relevant om dit te weten, want dit zijn sectoren waar een heleboel hbo’ers werken of willen werken. Gelukkig zijn er ook goed betalende branches, waar we in de volgende paragraaf op terugkomen.

Welke branches betalen het beste?

Hoog tijd om te kijken in welke sectoren je wél goed verdient. Dit zijn over het algemeen de sectoren die groeiend zijn, dus waar een tekort aan goed opgeleid personeel voor is. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de branche ICT- en informatietechnologie. Deze branche wordt steeds belangrijker omdat de maatschappij steeds verder digitaliseert. Maar ook ‘goede oude, klassieke’ branches zoals het onderwijs, betalen goed. Er is namelijk een prangend tekort aan leraren. En dan zijn er nog een paar sectoren waar meer geld in omgaat dan in andere sectoren. Kortom, in de volgende branches wordt je als hbo’er goed betaald?

 • ICT en informatica
 • Technische branche
 • Financiele branche
 • Bedrijfseconomisceh branche

Hoe kun je meer verdienen met een hbo-baan?

Hbo-banen betalen over het algemeen goed, maar het kan altijd beter. Daarom vragen veel mensen zich af hoe ze meer kunnen verdienen met hun hbo-baan. Er zijn een paar manieren hoe je meer kunt verdienen:

 • Bijscholen of omscholen. Wil je graag meer verdienen maar is dat in jouw huidige branche of functie niet echt mogelijk? Overweeg om jezelf om te scholen of bij te scholen naar een beroep dat beter betaalt. Je kunt je bijvoorbeeld altijd laten omscholen tot leraar, een beroep dat steevast goed betaald.
 • Meer verantwoordelijkheid vragen.Werk jij al een poosje voor hetzelfde bedrijf? Dan is het helemaal niet vreemd om aan te kaarten dat je meer uitdaging zoekt. Vraag of het mogelijk is om jouw huidige functie uit te breiden met wat extra verantwoordelijkheden. Bijvoorbeeld leidinggeven aan extra mensen, of een budget beheren. Bij deze nieuwe verantwoordelijkheid hoort automatisch ook een nieuw salaris.
 • Bij een ander bedrijf werken.Elk bedrijf is vrij om de eigen lonen te bepalen, zolang deze in overeenstemming zijn met de arbeidswetgeving. Het kan maar zo zijn dat je bij bedrijf A €2000 verdient en bij bedrijf B €3000. Ben je ontevreden over je salaris en wordt er niet naar je geluisterd? Overweeg dan om dezelfde functie bij een ander bedrijf uit te oefenen. Tegen een beter salaris!
 • Onderhandelen.Veel mensen vinden het lastig om over hun salaris te praten. Toch kan het helpen! Want bedrijven zijn soms wel bereid om meer te betalen als ze veel waarde hechten aan jouw functie, of als ze zien dat jij bent gegroeid in jouw rol. Overdrijf het niet: je wilt niet met een conflict uit elkaar gaan en onverhoopt werkloos worden.

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

 • Hoe kun je extra geld verdienen naast een fulltime baan?
 • Hoe vind je een bijbaan als student?
 • 8 tips voor je eerste werkdag
 • Welke banen kun je doen zonder diploma?

Wat zijn de best betaalde hbo banen? (1)

Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

Website LinkedIn

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Werk Financieel

Wat zijn de best betaalde hbo banen? (2024)

FAQs

Welk werk krijg je het meeste geld? ›

De grootverdieners in Nederland zijn medisch specialisten, huisartsen en directeurs en leidinggevenden. De vermelde salarissen zijn de maximale bruto-maandlonen, op basis van 30 jaar ervaring.

Wat verdien je met een hbo diploma? ›

Studie en Werk, wat verdien ik na afstuderen op het hbo

Er zijn beroepen waar je meer en minder mee verdient. Een leraar basisonderwijs verdient bijvoorbeeld 13% meer dan afgestudeerden commerciële economie. Een afgestudeerde dans 11% minder.

Wat is de beste HBO opleiding? ›

De top 50 van beste hbo bachelor studies van Nederland
 • HBO Theater – Hogeschool Zuyd, Maastricht. ...
 • HBO Docent Theater – Hogeschool Zuyd, Maastricht. ...
 • HBO Rechten – Hogeschool Fontys, Den Bosch. ...
 • HBO Docent Beeldende Kunst &Vorming – NHL, Leeuwarden. ...
 • HBO Rechten – Hogeschool Avans, Tilburg. ...
 • HBO Vormgeving – Hogeschool Rotterdam.

Wie verdient 7000 per maand? ›

Het gemiddelde salaris van een WO'er met 10 jaar ervaring, of zo rond het 40ste levensjaar ligt tussen de € 5000 tot € 7000 per maand.

Wat is de moeilijkste hbo opleiding? ›

Natuurkunde wordt onbetwist als de moeilijkste opleiding gezien. Elf verenigingen zetten deze bètastudie op 1. Biomedische Wetenschappen, Farmacie en Geneeskunde werden elk één keer als moeilijkste genoemd. Samen met Kunstmatige Intelligentie vormen deze opleidingen de top vijf.

Wie verdient er 10000 euro per maand? ›

Wanneer je in de salarisschaal €10.000 per maand wilt komen, zul je in de meeste gevallen een WO-diploma nodig hebben. Er zijn natuurlijk uitzonderingen binnen commerciële beroepen (zoals artiesten) of in de freelance hoek. De bestbetaalde banen voor mannen en vrouwen in 2022 zijn: Neurochirurg.

Is 70000 euro een goed salaris? ›

Aan de hand van cijfers van het CBS heb ik hieronder een tabel gemaakt met verschillende inkomensgroepen. Jij kunt met de gegevens van de tabel zelf bepalen wat jij beschouwt als een goed salaris. Even een voorbeeld uit de tabel: als je meer dan €70.000 bruto per jaar verdient dan verdien je meer dan 95% van Nederland.

Wat is een goed salaris 2022? ›

Stijging modaal inkomen
Jaar:Modaal salaris:
2019€35.000
2020€36.500
2021€37.000
2022€38.000
7 more rows

Is 3000 euro netto een goed salaris? ›

Gemiddeld genomen is je netto loon ongeveer €2410 per maand als je €3000 bruto verdient. Dit bedrag wordt lager als je bijvoorbeeld een auto van de zaak hebt of een hoge pensioenbijdrage.

Wie verdient 5000 euro bruto per maand? ›

Met welk beroepen verdien je € 5000 per maand

Vaak zijn dit middenhoge-management functies bij corporates, commerciële management functies. Maar ook beroepen paramedici.

Waar kan ik 4000 euro verdienen? ›

Met welk beroepen verdien je € 4000 per maand

Vaak zijn dit midden-management functies in het MKB, Sales en Marketing functies. Maar ook beroepen zoals Developer of Designer.

Wat moet je studeren om veel geld te verdienen? ›

Dit zijn de 10 hoogste starterslonen per afstudeerrichting (Salarisenquête vacature.com 2017)
 • Geneeskunde (arts, tandarts): 3.308 euro bruto.
 • Farmaceutische wetenschappen: 3.204 euro bruto.
 • Burgerlijk ingenieur, burgerlijk ingenieur-architect: 2.849 euro bruto.
 • Informatica: 2.826 euro bruto.
19 Sept 2017

Wat is de makkelijkste studie? ›

Studenten van de masterstudies accounting, econometrie en tandheelkunde zitten gebeiteld. Met deze studies hebben starters op de arbeidsmarkt een zeer goede positie. Zij komen het makkelijkst aan een vaste baan en beginnen met het hoogste jaarinkomen en uurloon.

Hoeveel is een topsalaris? ›

Salaris tot 7.000 euro bruto per maand

Maar wat is een topsalaris eigenlijk. Ook 7.000 euro per maand is natuurlijk een mooi bedrag.

Wat is de leukste baan? ›

Tijd om eens nader te onderzoeken welke banen eigenlijk het leukst zijn.
...
In de VS is er ook eenzelfde onderzoek geweest en daar kwam de volgende top 10 van leukste banen uit:
 • De Clerus.
 • Brandweerlieden.
 • Fysiotherapeuten.
 • Schrijvers.
 • Docent in het speciaal onderwijs.
 • Docent.
 • Kunstenaars.
 • Psychologen.
27 Apr 2016

Hoe rijk ben ik? ›

De som om te bepalen hoe rijk je bent, is nu simpel: bezittingen – schulden = jouw persoonlijke waarde. Dat is het bedrag dat je onder de streep overhoudt. Dat bedrag is niet in alle gevallen positief. Het kan ook in het rood schieten, dat betekent dat je meer schulden dan bezittingen hebt.

Hoe weet je of je hbo aankan? ›

Als je een mbo-diploma op niveau 4 hebt, kun je meestal direct - zonder een toelatingstest te hoeven doen - beginnen aan een hbo-opleiding. Twijfel je toch of je wel geschikt bent voor het hoger beroepsonderwijs, dan kun je je intelligentieniveau en taalvaardigheid toetsen door een 21+-toets te maken.

Wat is de kortste HBO opleiding? ›

Associate degree Opleidingen in twee jaar

Associate degree opleidingen worden ook wel 'kort hbo' genoemd. Het niveau van de lessen is hetzelfde als op het hbo, maar er wordt al vroeg tijdens de opleiding veel nadruk gelegd op de praktijk.

Is hbo beter dan mbo? ›

Verschil mbo hbo in aantal lessen

Op het HBO heb je veel minder les dan op het MBO. Dit betekent dat je buiten colleges zelf meer aan de slag moet met de stof. Doordat je minder les hebt wordt er op het HBO ook een grotere zelfstandigheid van je verwacht. Let wel: Dit is niet bij alle scholen het geval.

Hoe word je miljonair zonder te werken? ›

Hoe geld verdienen zonder te gaan werken?
 1. Ga shoppen. Het klinkt tegenstrijdig, geld verdienen door te gaan winkelen, maar toch kan het. ...
 2. Verhuur je huis. ...
 3. Verhuur je auto. ...
 4. Verhuur je lijf. ...
 5. Word medisch proefkonijn. ...
 6. Speculeer op de beurs. ...
 7. Win de lotto. ...
 8. 3 manieren om een centje bij te verdienen.

Welk werk wil niemand doen? ›

Een van de grootste problemen op de arbeidsmarkt is dat er banen zijn die niemand wil.
...
 • Krabvissen. ...
 • Mijnbeheer. ...
 • Volwassen entertainer. ...
 • Sanitaire voorzieningen. ...
 • Exploitanten van tolhuisjes. ...
 • Politieagenten. ...
 • Booreilandarbeiders. ...
 • Loodgieters.

Hoe word je een miljonair? ›

Garanties zijn er natuurlijk niet, maar met deze tips verhoog je in ieder geval wel je kansen.
 1. Richt je op het verdienen van geld. ...
 2. Zorg voor meerdere inkomstenbronnen. ...
 3. Spaar om te investeren, niet om te sparen. ...
 4. Wees geen uitslover. ...
 5. Verander je denkhouding over geld. ...
 6. Investeer in jezelf. ...
 7. Visualiseer het bereiken van je doelen.
26 Mar 2018

Welk salaris het gelukkigst? ›

De onderzoekers kwamen erachter dat je welzijn toeneemt bij een hoger salaris, tot een jaarsalaris van 75.000 dollar. Dit is ongeveer € 68.000. Voor Nederlandse begrippen is dat veel geld. Ons modaal inkomen in 2022 is € 38.000.

Wat verdient een gemiddelde 25 jarige? ›

Gemiddeld salaris per leeftijd (netto)
LeeftijdGemiddeld salaris per maand (netto)Gemiddeld salaris per jaar (netto)
Tot 25 jaar1175 euro14.100 euro
25 tot 35 jaar2.516,67 euro30.200 euro
35 tot 45 jaar2.783,33 euro33.400 euro
45 tot 55 jaar3.100 euro37.200 euro
3 more rows

Wat is het salaris van een vuilnisman? ›

gemiddeld salaris van een vuilnisman

Een fulltime vuilnisman verdient gemiddeld zo'n 2.000 euro bruto per maand. Per jaar is dat 26.179 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt. Als flexmedewerker verdien je ongeveer 11,66 euro per uur.

Hoe kan je snel 3000 euro verdienen? ›

5 manieren om tot 3.000 euro extra te verdienen in je vrije tijd
 1. Medisch proefkonijn: tot 5.000 euro per test. ...
 2. Bijsluiterlezer: 20 euro voor een half uurtje. ...
 3. Vrijwilliger: vergoeding afhankelijk van opdracht. ...
 4. It-hulplijn: tot 7 euro per opdracht. ...
 5. Sperma- of eiceldonor: enkel onkostenvergoeding.

Hoeveel hou ik over van 3000 euro bruto? ›

Hoeveel Belgen verdienen meer dan 2.100 euro netto?
90% verdient meer dan2.085 euro bruto1.591 euro netto
60% verdient meer dan2.800 euro bruto1.827 euro netto
50% verdient meer dan3.100 euro bruto1.962 euro netto
40% verdient meer dan3.400 euro bruto2.090 euro netto
30% verdient meer dan3.800 euro bruto2.267 euro netto
5 more rows

Wat is het salaris van een stewardess? ›

Salaris Steward

Een Steward in Nederland verdient gemiddeld € 3.650 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.105 (laag) tot € 4.200 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Wat is het salaris van een chirurg? ›

Salaris chirurg

Ter indicatie: als beginnend afgestudeerde in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je, conform de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS), per jaar een bruto salaris van ongeveer € 70.000,- voor een 45-urige werkweek. Het salaris kan oplopen tot zo'n € 130.000,-.

Wat is het salaris van een advocaat? ›

Minimum en maximum salaris voor Advocaten - van € 2.804 tot € 5.992 per maand - 2022. Het aanvangssalaris van een Advocaten bedraag meestal tussen de € 2.804 en € 3.807 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 3.420 en € 4.719 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Wat is het netto salaris van een leraar? ›

Een leraar in het primair onderwijs (po) verdient tussen € 3.500 en € 7.190 per maand. Dat is inclusief onder andere vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Het primair onderwijs bestaat uit het (speciaal) basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs.

Wat is 8000 euro bruto in netto? ›

Als je € 8.000 per jaar verdient, woonachtig in Nederland bent, dan wordt je € 2.966 belast. Dat betekent dat jouw netto-salaris € 5.034 per jaar zal zijn, of € 420 per maand.

Wat is een goed betaalde baan? ›

De zeer goed betaalde banen voor 2022 zijn voor beroepen die je in het middenhoge tot hoge management tegenkomt, maar ook consultants, technisch specialisten, (para)medisch specialisten en hoge (semi)overheidsfuncties.

Hoeveel is 10000 euro bruto in netto? ›

Premieberekening volgens de cijfers van 2020
brutonettobelastingpercentage
€ 6.000€ 3.85735,72%
€ 7.500€ 4.52439,68%
10.000€ 5.74442,56%
€ 100.000€ 51.19448,81%
22 more rows

Wat is een hoog loon? ›

Het mediaanloon bedraagt 3.550 euro. Dat betekent dat 50% van de werknemers maximaal 3.550 euro verdient, terwijl de andere helft een hoger salaris in de wacht sleept. De grootste groep, 69% van alle werknemers, verdient een bedrag dat zich situeert tussen de 2.000 euro en de 4.250 euro bruto per maand.

Wat verdient een hbo er met 5 jaar werkervaring? ›

Zo weet je direct wat een hoogopgeleid iemand gemiddeld krijgt aan salaris.
...
Gemiddelde Salaris HBO/WO.
LeeftijdBruto jaarsalaris
60-64€ 53.600
65-69€ 41.900
70-74€ 37.500
8 more rows

Is hbo goed? ›

Een hbo-diploma is dus een mooi vertrekpunt, mits je de juiste studie kiest en daarna de juiste baan bemachtigt. Wij wijzen je de weg naar een mooi loonstrookje met onze top 10 van best verdienende banen op hbo-niveau. De beroepen staan gesorteerd op startsalaris, maar kijk zeker ook even naar de potentie!

Waar kan ik 4000 euro verdienen? ›

Met welk beroepen verdien je € 4000 per maand

Vaak zijn dit midden-management functies in het MKB, Sales en Marketing functies. Maar ook beroepen zoals Developer of Designer.

Wat is de best betaalde opleiding? ›

De studies die leiden tot de bestbetaalde banen met een wo-diploma zijn: tandheelkunde. international business. geneeskunde.

Welke studie geeft de beste baangarantie? ›

Maar welke opleiding biedt dan wel baangarantie? Net als in voorgaande jaren scoorden de hbo-docentenopleidingen natuur- en scheikunde het hoogst; liefst 77 procent van de afgestudeerden vindt hiermee binnen een jaar een vaste baan.

Wie verdient 5000 euro per maand? ›

Met welk beroepen verdien je € 5000 per maand

Vaak zijn dit middenhoge-management functies bij corporates, commerciële management functies. Maar ook beroepen paramedici.

Wat verdient een gemiddelde 25 jarige? ›

Gemiddeld salaris per leeftijd (netto)
LeeftijdGemiddeld salaris per maand (netto)Gemiddeld salaris per jaar (netto)
Tot 25 jaar1175 euro14.100 euro
25 tot 35 jaar2.516,67 euro30.200 euro
35 tot 45 jaar2.783,33 euro33.400 euro
45 tot 55 jaar3.100 euro37.200 euro
3 more rows

Wat is een goed salaris? ›

Uitgaande van een medior functie, zien we dat je salaris gemiddeld € 3.750 bruto per maand is en als je meer ervaring hebt en senior bent, verdien je gemiddeld € 5.000 bruto per maand.

Is een hbo diploma goed? ›

Een hbo-diploma is dus een mooi vertrekpunt, mits je de juiste studie kiest en daarna de juiste baan bemachtigt. Wij wijzen je de weg naar een mooi loonstrookje met onze top 10 van best verdienende banen op hbo-niveau. De beroepen staan gesorteerd op startsalaris, maar kijk zeker ook even naar de potentie!

Wat verdient meer hbo of universiteit? ›

Het verschil tussen hbo- en wo alumni blijft redelijk stabiel: afgestudeerde wo'ers verdienen per maand gemiddeld ongeveer 460 euro meer dan afgestudeerde hbo'ers'.

Wat is een goed salaris 2022? ›

Stijging modaal inkomen
Jaar:Modaal salaris:
2019€35.000
2020€36.500
2021€37.000
2022€38.000
7 more rows

Welke baan is er veel vraag naar? ›

we hebben de 10 meest gevraagde beroepen van 2022 op een rijtje gezet:
 • bezorgers. Online shoppen en maaltijdbezorging zijn nog altijd populair, ook dit jaar klikken we weer een eind weg! ...
 • klantenservicemedewerkers. ...
 • hr-specialisten. ...
 • ict- specialisten. ...
 • security specialisten. ...
 • hoveniers. ...
 • installateurs. ...
 • monteurs.

Wat zijn de 3 meest kansrijke beroepen op de arbeidsmarkt? ›

Techniek, ICT, zorg en onderwijs

Uit analyse van Randstad blijkt dat bijna ieder vakgebied kansrijk is in 2022. Toch is ook duidelijk te zien dat met name in de techniek, ICT, zorg en het onderwijs structureel de meeste vacatures openstaan.

Welke beroepen zijn schaars? ›

De tekorten aan mensen in de zorg, techniek, ICT en bouw zijn de afgelopen tijd vaak onderwerp van gesprek en zijn ook duidelijk zichtbaar op deze lijst. In de zorg is vrijwel elke baan in het primaire proces veel gevraagd, bijvoorbeeld verzorgenden en verpleegkundigen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 5453

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.