Rechtsventriculair hartfalen: symptomen, diagnose, behandeling (2022)

· U dient te lezen: 6 min

Symptomen van rechter hartfalen

rechter hartfalen( PSN) is levensbedreigend, de symptomen manifest anders. Pathologie lijkt te wijten aan een sterke histologische belasting van de rechterkamer. Acute rechterventrikelfalen komen voort uit pathologieën die resulteren in een verhoogde bloeddruk. Rechtsventriculair hartfalen: symptomen, diagnose, behandeling (1)

Meer informatie over de oorzaken van de ziekte

Sommige PSN patiënten ontwikkelen tegen de achtergrond van arteriële stenose, verschijnen bij een verhoogde druk en een overmatige belasting van de rechter hartkamer. Andere redenen zijn exsudatieve en adhesieve pericarditis.

(Video) Hartinfarct: Oorzaken, symptomen, diagnose, complicaties en behandeling

Met deze pathologie treden de volgende veranderingen op in het lichaam:

 1. Hartfalen.
 2. De werking van de rechter hartkamer verslechtert.
 3. Het aantal hartslagen neemt toe.
 4. Vertraagde bloedstroom in de aderen.
 5. verhoogt de druk.
 6. De hoeveelheid hemoglobine neemt toe.
 7. Nierfiltratie is verbroken.

Acute rechterventrikelfalen manifesteert zich plotseling. De ziekte is buitengewoon gevaarlijk: als je de tekenen ervan identificeert, moet je een ambulance bellen. Het kan optreden als gevolg van trombo-embolie, myocardinfarct. In dit geval is speciale therapie vereist.

Hoe werkt een acute vorm van de ziekte

Rechtsventriculair hartfalen: symptomen, diagnose, behandeling (2) acute juiste symptomen van hartfalen is zodanig dat ze verschijnen als tekenen van andere ziekten. De ziekte wordt gekenmerkt door acute drukpijn achter het borstbeen, die aan de nek, armen geeft. Bij pijn is er angst voor een dodelijke afloop. Onaangename gewaarwordingen manifesteren zich op de achtergrond van functionele coronaire insufficiëntie. Dyspnoe verstoort een persoon met PHN.De lever is vergroot, de glisson-capsule is uitgerekt. De acute vorm van SPN vereist een tijdige diagnose.

Bij onderzoek detecteren artsen gezwelde cervicale aderen. Dit verschijnsel wordt geassocieerd met stagnatie van bloed. Symptomen van rechterventrikel hartfalen manifesteren zich door bleekheid van de huid. De resultaten van de diagnose laten zien dat er een systolisch geruis in het hart is, dat toeneemt met de inspiratie. Puls onregelmatig, bloeddruk verlaagd. Bij patiënten met acuut rechterventrikelfalen kan de lever sterk toenemen. De afbeelding laat zien dat de randen van het orgel niet hobbelig zijn, maar zelfs. Wanneer palpatie pijn voelt, is er een zwelling van de vaten in de nek. Bij de diagnose van tachycardie.

Wat gebeurt er in chronische ziekte Chronische

PSN anders gemanifesteerd. Deze aandoening ontwikkelt zich 2-3 maanden. In dit geval is de rechterkamer overbelast, het bloed circuleert niet goed. Bij chronische PSC wordt de bloedcirculatie in de longen verstoord en neemt de druk in dit orgaan toe. Verschillende delen van het hart staan ​​onder grote druk. Geïsoleerd chronisch falen treedt op tegen een achtergrond van pathologieën die het ademhalingssysteem beïnvloeden. De oorzaken van de ziekte zijn stenose van de slagaders, pericarditis.

(Video) Wat is hartfalen?

Het belangrijkste symptoom van chronisch rechterventrikelfalen is wallen. Het gebeurt tegen de achtergrond van moeilijke circulatie. Wanneer zwelling de water-elektrolytenbalans verstoort, stagneert het lichaam met natrium. PSN leidt tot een stoornis in het functioneren van de lever: deze ziekte verstoort de productie van albumine. Wat betreft hartoedeem, ze verschillen in intensiteit. Gebrek aan vocht leidt tot het feit dat de persoon dikker wordt, de urine niet volledig wordt afgegeven. Oedeem verschijnt op de benen, heupen.

Zie ook: druk aritmie: laag, hoog, EHBO

Ernstige rechter ventriculair falen leidt tot het feit dat het lichaam ophoopt vloeistof.

Hydrothorax is een aandoening waarbij vocht zich ophoopt in de pleura. Er zijn rechtszijdige en bilaterale hydrothoraxes. Wanneer hydropericardium vloeistof ophoopt op de plaats het hartzakje, wanneer ascites - buik( bloed stagneert in de hepatische aderen).Wat de hartkloppingen betreft, manifesteert het zich in een reflex. Patiënten hebben pijn in het rechter bovenste kwadrant. Dit komt door het feit dat het bloed in de aderen stagneert, de capsule wordt vergroot en uitgerekt.

Patiënten met chronisch rechterventrikelfalen raken vaak vermoeid. Zulke mensen zijn inactief, prikkelbaar en ervaren problemen met de slaap. Sommige symptomen zijn geassocieerd met verminderde bloedcirculatie in de hersenen. Bij chronisch hartfalen is het CZS verstoord. Mensen hebben afwijkingen in het spijsverteringskanaal:

 • misselijkheid;
 • braken;
 • verlies van eetlust.

diagnose van de chronische vorm van de ziekte

Rechtsventriculair hartfalen: symptomen, diagnose, behandeling (3) Op grond van onderzoek, is het duidelijk dat de huid wordt geel: dit is te wijten aan tekortkomingen in het functioneren van de lever. De arts moet onderscheid maken tussen oedeem, een andere oorsprong hebben. Bij patiënten met chronisch rechterventrikelfalen zijn de nekaders vergroot: er stagneert bloed in. Als de ziekte voortschrijdt, wordt het metabolisme afgebroken, stagnerende gastritis ontwikkelt zich. Een persoon verliest gewicht. Puls is zwak met karakteristieke aritmie. De diastolische druk is normaal, de systolische druk is lager dan de normale markeringen.

(Video) Decompensatio cordis (hartfalen)

Bij patiënten met een chronische ziekte is de lever vergroot. Als je erop drukt, zal er pijn in de nek zijn. Bij hartfalen ontwikkelt zich leverfibrose. Het gebeurt dat rechter ventriculaire hartfalen kan worden vastgesteld op de achtergrond van de linker ventrikel. Als bloedstasis wordt waargenomen, kan de dyspnoe afnemen. Met de progressie van de ziekte is het functioneren van veel organen verstoord. Hypoxie ontwikkelen. Het hart neemt in omvang toe, de ontwikkeling van pneumofibrose, hartcirrose. Bij patiënten met een gevorderde vorm van de ziekte, ontstaan ​​doorligwonden en ontwikkelt zich longontsteking.

Wat u moet weten over

rechter hartfalen Deze ziekte ontwikkelt zich vaak kortademigheid. De meeste tekenen van rechterventrikelfalen treden op tegen de achtergrond van retrograde falen. Er is een toename van veneuze druk, stagnatie van bloed in de aderen. Bij SPE ervaart de rechterkamer een enorme belasting.

Spreken van compenserende reflexen, kunnen zij verschillende effecten op de symptomen van de ziekte te hebben. Het cardiovasculaire systeem onderhoudt in de eerste plaats de juiste bloedtoevoer naar de organen. Eerst wordt een externe neurohumorale reflex geactiveerd, waarna een interne cardiale compensatie verschijnt. Deze processen verbeteren de activiteit van het hart. Als de symptomen niet verdwijnen, is hartfalen ernstiger. Neurohumorale reflexen zijn nodig om de waarde van cardiale output te behouden. Hypotensie zou receptoren moeten activeren die de activiteit van het sympathische zenuwstelsel verhogen. Reacties leiden ertoe dat de hartslag toeneemt, de bloedvaten smaller worden. Arteriële weerstand verhoogt de hartbelasting.

Zie ook: kalmerende middelen onder druk: drugs, kruiden

Rechtsventriculair hartfalen: symptomen, diagnose, behandeling (4) Behandeling van de ziekte met symptomen van acute rechter hartfalen nodig om de luchtweg te herstellen. Als de patiënt in ernstige toestand verkeert, kan het hart stoppen. In dit verband is reanimatie noodzakelijk. Artsen moeten een systeem van ademhalingsapparatuur aansluiten. Als de ziekte zich manifesteert in het kind en niet erg hard lopen, is het noodzakelijk een speciale behandeling( ziekenhuisopname) uit te voeren. Zorg ervoor dat u zuurstoftherapie gebruikt. Om het schuim in de luchtwegen te verwijderen, moet u een speciale vochtinbrengende crème aanbrengen. Antifoshilan is ook nodig.

Als een kind is heel jong, "Antifomsilan" wordt vervangen door andere geneesmiddelen. Met spoedeisende zorg is het belangrijk om activiteiten uit te voeren die een kleine cirkel van bloedcirculatie helpen verlichten;het is belangrijk om zwelling te verwijderen. Om de bloedstroom te verminderen, is het noodzakelijk om het af te zetten. Veneuze drukstrengen worden op de ledematen aangebracht. Een arts kan fondsen voorschrijven die kalium in het lichaam kunnen stoppen( "Aldakton").Sommige geneesmiddelen laten u water en natrium verwijderen.

(Video) Hartfalen: pompen of verzuipen!

"Aldakton" helpt de werking van het myocard te herstellen. Het wordt intraveneus toegediend: de dosering wordt individueel toegediend. Als er een hyperkinetisch type aandoening is, moeten ganglion-blokkerende geneesmiddelen die cholinerge receptoren beïnvloeden, vegetatieve knopen worden gebruikt. Ganglioblokiruyuschie-medicijnen kunnen de overdracht van nerveuze opwinding vertragen. Om het hart te herstellen, kan de arts een oplossing van vijf procent pentamine voorschrijven.

Eerste hulp voor de

Het is belangrijk om te helpen met rechterkamer hartfalen. Het is noodzakelijk om de oorzaak die tot de ziekte heeft geleid, te elimineren. Alle bijkomende ziekten, inclusief die welke het ademhalingssysteem beïnvloeden, moeten worden genezen. Het is noodzakelijk om maatregelen te nemen om pneumothorax te elimineren. Als er een vreemd lichaam in de luchtwegen is, moet dit worden verwijderd. In aanwezigheid van bronchospasme wordt een geschikte behandeling uitgevoerd. Als de weerstand in de kleine cirkel van de bloedcirculatie wordt verhoogd, wordt een oplossing van euphyllin voorgeschreven. Om de druk te verminderen, moet u zuurstoftherapie uitvoeren.

Hartglycosiden worden gebruikt tijdens de behandeling. Geneesmiddelen worden met uiterste voorzichtigheid genomen.

Als een persoon een hartaandoening heeft, schrijft de arts miotropische geneesmiddelen voor, bijvoorbeeld "No-shpu".En ook zijn bèta-adrenaline-blokkers noodzakelijk. Het is noodzakelijk om spasmen van de rechterkamer en de belasting van dit orgaan te verminderen.

Bij acute trombo-embolie, "Heparine", worden fibrinolytische geneesmiddelen voorgeschreven. Wanneer je stopt met ademen, heb je reanimatie nodig. Acuut hartfalen wordt behandeld met verschillende medicijnen. De patiënt neemt glycosiden, herstelt de werking van het myocardium, middelen voor het herstellen van de ademhaling.

Bij ontvangst van hartglycosiden wordt een goed inotroop effect bereikt, de contractiliteit van het myocard neemt toe. Met behulp van dergelijke middelen wordt het metabolisme van proteïne-koolhydraten en de elektrolytbalans hersteld. Hartglycosiden hebben een positief effect: ze herstellen de bloedstroom, verminderen de veneuze druk. Ze worden zowel in acute als in chronische vorm van de ziekte gebruikt. De arts benoemt ze met een gebroken hartritme, met tachyaritmie en longontsteking.

Bron

(Video) Tijdig herkennen van patiënten met risico op hartfalen of hartritmestoornissen - COHFAR

FAQs

Kan huisarts hartfalen vaststellen? ›

Vaststellen hartfalen

Je vertelt je arts wat voor klachten je hebt. Bij ongewone vermoeidheid, kortademigheid of vochtophoping kan de arts aan hartfalen denken. De arts controleert je bloeddruk, hartritme en gewicht. Ook luistert hij naar je longen en het hart.

Wat gebeurt er in het lichaam bij hartfalen? ›

Bij hartfalen pompt uw hart minder goed. Uw bloed wordt minder goed door uw lichaam gepompt. De organen en spieren in uw lichaam krijgen daardoor minder bloed. En dus ook minder zuurstof en minder voeding uit het bloed.

Kan de huisarts een hartfilmpje maken? ›

Bij klachten in de borststreek wordt een ECG of hartfilmpje gemaakt. Vroeger moest u daarvoor naar het ziekenhuis. Nu kan dat ook bij uw huisarts.

Kan je lang leven met hartfalen? ›

Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het hart van iemand met hartfalen weer even krachtig als vanouds. De meeste mensen met hartfalen blijven de rest van hun leven onder medische behandeling. Er zijn enkele zeldzamere vormen van hartfalen waarbij therapieën van eind vorige eeuw niet goed werken.

Wat doet de huisarts bij hartklachten? ›

De huisarts zal vragen naar je medische voorgeschiedenis en medicijngebruik. Ook doet de huisarts lichamelijk onderzoek. De huisarts zal daarbij naar je hart en longen luisteren, je bloeddruk en pols meten en onderzoeken of en waar je vocht vasthoudt.

Welke bloedwaarde is verhoogd bij hartfalen? ›

BNP en (NT pro)-BNP

Waarden die ook nagekeken worden in het bloed bij hartklachten zijn de BNP en NT pro-BNP. Deze stofjes komen vrij als de hartspier lang onder hoge druk staat. Een verhoogde waarde van deze stofjes in het bloed kan wijzen op hartfalen en is altijd een reden om aanvullend onderzoek te verrichten.

Wat moet je niet doen bij hartfalen? ›

Eet ook geen snacks en kant-en-klare maaltijden met veel zout, zoals soep, pizza en chips. Kijk bij het Voedingscentrum hoe u minder zout kunt eten. Let op: gebruik geen zout-vervangers waar kalium in zit, zoals kaliumzout. Kaliumzout kan gevaarlijk zijn als u medicijnen tegen hartfalen gebruikt.

Wat zijn de symptomen van hartfalen? ›

Symptomen Hartfalen
 • vermoeidheid;
 • kortademigheid (vooral bij inspanning);
 • gewichtstoename van twee kilo of meer in drie dagen;
 • opgezette benen en enkels;
 • koude handen en voeten;
 • een vol gevoel in de bovenbuik;
 • verminderde eetlust;
 • kriebelhoest (vooral bij plat liggen);

Welk bloedonderzoek bij hartfalen? ›

Het meten van de biomarkers BNP en NT-proBNP is sinds enkele jaren opgenomen in de richtlijnen voor de diagnose en het bepalen van het risico van hartfalen. Deze waarden geven belangrijke informatie om de juiste mate van zorg te kunnen bieden.

Wat zijn de symptomen van hartfalen bij vrouwen? ›

Klachten die dan voorkomen zijn:
 • drukkende pijn op je borst: voelt beklemmend of als een strakke band om de borst.
 • uitstralende pijn naar de armen, schouderbladen, hals, kaak of maagstreek.
 • zweten.
 • misselijkheid of braken.

📌 Bij hartfalen is het vermogen van het hart om te pompen onvoldoende in verhouding tot de eisen van het lichaam. Als de linker hemisfeer faalt, zal het bloed zich ophopen in de longen en vochtophoping in de longen. Als de rechter hemisfeer faalt, zal het bloed zich in het lichaam ophopen en zal vochtophoping in het weefsel optreden (benen en inwendige organen).

Hartfalen betekent dat het hart moeite heeft met het pompen van het bloed rond het lichaam en het afleveren van de zuurstof en voeding die het lichaam nodig heeft.. Er zijn veel verschillende soorten hartfalen.. Als de linker hemisfeer faalt, kan het hart moeite hebben om het bloed uit het longcircuit te pompen en zal het bloed zich ophopen en leiden tot vocht in de longen, longziekte genaamd.. Bloedstolsel in het hart / coronaire hartziekte, waarbij verminderde toevoer van zuurstof en voedingsstoffen ervoor zorgt dat een deel van de hartspier verzwakt of gevallen wordt en littekenweefsel, met als gevolg verminderde pompcapaciteit.. de typische symptomen bij hartfalen zijn:. Geesteloosheid kan een symptoom zijn dat het hart te zwaar is, maar ook op vochtophoping in de longen en weefsels.. De verminderde circulatie van zuurstof en voeding kan de functie van verschillende organen beïnvloeden en kan bijvoorbeeld de oorzaak zijn van een slecht geheugen.. NYHA I: Geen beperkingen of symptomen van normale lichaamsbeweging.. Bloeddruk en hartslag die u iets vertellen over de functie van het hart.. De pompfunctie van het hart wordt meestal beschreven door het percentage bloed dat het hart pompt in verhouding tot dat van het bloed dat in het hart stroomt.. Bovendien kunnen andere medische behandelingen nodig zijn, afhankelijk van de oorzaak van hartfalen.. jicht komt ook regelmatig voor en wordt gedeeltelijk veroorzaakt door de ziekte en deels door behandeling met diuretica.. Het is belangrijk om dit aan de arts te melden, zodat het wordt behandeld.. Als u een ziekte die hartfalen kunnen veroorzaken, is het belangrijk dat het goed is behandeld.

Hartfalen, ook wel congestief hartfalen genoemd, is een aandoening waarbij het hart het bloed niet goed kan rondpompen. Lees hier meer.

Dit zal de toestand van de ziekte verergeren, omdat de hoeveelheid gepompt bloed onder de normale limieten ligt en de kamers van het hart stijf en dik worden.. Bovendien hebben vrouwen de neiging om deze aandoening op latere leeftijd meer te ervaren dan mannen.. Het proces van het pompen van bloed door het hart begint met bloed dat uit de longen stroomt en vervolgens naar het linker atrium en de linker hartkamer.. Deze aandoening is niet alleen een probleem met de longen, maar kan ook de functie van de nieren bij het verwijderen van water en natrium beïnvloeden.. Deze aandoening wordt veroorzaakt door het onvermogen van het hart om bloed te pompen volgens de behoeften van de lichaamsweefsels.. Hoest veroorzaakt door hartfalen treedt meestal op als u ligt, of als er vochtophoping in uw longen is (longoedeem).. Als u deze aandoening ervaart en deze gaat gepaard met andere symptomen van hartfalen, kan het nooit kwaad om uw aandoening door een arts te laten controleren.. Bij het ondergaan van een lichamelijk onderzoek om hartfalen of congestief hartfalen te diagnosticeren, zal uw arts het volgende doen:. Om u te helpen uw bloeddruk onder controle te houden en te helpen bij het pompen van uw hart, kan uw arts medicijnen voorschrijven, waaronder:

Hartfalen - een aandoening geassocieerd met het feit dat het hart niet in staat is om te gaan met hun pompfunctie, die normale bloedcirculatie. Bij hartfalen, het hart niet in staat is de pomp bloed efficiënt en daarom is een schending van de circulatie van zuurstof en voedingsstoffen in het lichaam, wat leidt tot stagnatie van het bloed. Ishemicheskoi gemanifesteerd als gevolg van hart-en vaatziekten, hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, longziekten, myocarditis, reumatische koorts.

Hartfalen - een aandoening geassocieerd met het feit dat het hart niet in staat is om te gaan met hun pompfunctie, die normale bloedcirculatie.. In dat geval, als hartfalen vordert in een korte tijd( minuten, uren, dagen), praten over acuut hartfalen .Alle andere gevallen worden aangeduid als congestief hartfalen .In aanvulling op hart-en vaatziekten optreden of verergeren van de verschijnselen van hartinsufficiëntie bijdragen koorts, bloedarmoede, verhoogde schildklierfunctie( hyperthyreoïdie), alcoholmisbruik en anderen.. Dit veroorzaakt zwelling en vergroting van de lever.. zwelling is een van de eerste tekenen van rechter hartfalen.. Momenteel zijn ACE-remmers de belangrijkste geneesmiddelen die worden gebruikt voor de behandeling van chronisch hartfalen.. Vanwege het effect van deze medicijnen op het hart, is de vulling van het bloed verbeterd en bijgevolg is de cardiale output verhoogd.. Dan omhult dit hart voor de verbetering van de contractiele functie het hart van de patiënt.

Identificatie van chronisch hartfalen. Classificatie, pathogenese. Symptomen en hoe deze verband houden met de ontwikkeling van de ziekte.

Met de verdere ontwikkeling van de ziekte worden de symptomen meer uitgesproken.. Aangezien de tekenen van chronische hartziekte zeer divers zijn, is het niet typisch voor de patiënt om de manifestatie ervan serieus te nemen, bijvoorbeeld het accepteren van lichte vermoeidheid of kortademigheid als een natuurlijke reactie op lichamelijke inspanning, terwijl alle aanwezige symptomen een manifestatie van de 1e functionele klasse.. Verslechtering van de efficiëntie van het hart als gevolg van het gebruik van medicijnen.. De symptomen van een dergelijke diagnose bij baby's zijn identiek aan die bij een volwassene, maar de diagnose van een ziekte bij een kind is moeilijker, in de mate dat de beschrijving van het welzijn door een kleine patiënt beperkt is, vooral met de manifestatie van de 1e functionele klasse.. Het belangrijkste voor ouders is om zo goed mogelijk op de hoogte te zijn van de symptomen en de aard van de ontwikkeling van chronisch hartfalen voor een tijdige behandeling van de ziekte in de vroege stadia.. Een belangrijke rol wordt gespeeld door het verminderen van de belasting van het hart als gevolg van diuretica, die helpen bij het elimineren van bloedcongestie en het verlichten van oedeem bij chronisch hartfalen.. Een belangrijke rol bij de behandeling van chronisch hartfalen wordt gespeeld door het gebruik van ACE-remmers.. Bij het gebruik van diagnostische methoden met behulp van ECG, MRI, echocardiografie, fonocardiogram, ontvangen specialisten informatie over de mate van hartprestaties, de juiste werking van de kleppen, ventrikels en de verslechtering van het vaatstelsel en de spieren.. De behandeling van chronisch hartfalen is het volgen van een strikt dieet om de symptomen te verminderen en de juiste hartfunctie te herstellen.. Complicaties van chronisch hartfalen kunnen zowel optreden tijdens de natuurlijke processen van de ontwikkeling van de ziekte als als gevolg van de lage efficiëntie van de behandeling van de patiënt.. Dit geldt niet alleen voor het volgen van de dynamiek, maar ook voor het welzijn van de patiënt.

De eerste tekenen van hartfalen bij vrouwen, symptomen van een verwaarloosde ziekte. Hoe een aanval herkennen en stoppen?

Vaak gemanifesteerde symptomen van een vrouw zijn niet geassocieerd met pathologieën van de hartspier.. Chronische vermoeidheid en constante zwakte van een vrouw wordt verklaard door fysieke en emotionele overbelasting op het werk en thuis, hoesten - door de aanhoudende gevolgen van verkoudheid, kortademigheid - door overgewicht, hartslagstoringen - door zorgen en stress, cyanose van de huid - door een laag hemoglobine.. zwelling van de armen en benen; ascites ontwikkelt zich (vocht verzamelt zich in de buik, het wordt groter); pijn in de lever; pijn in de rechterkant van de borst; pulsatie in de cervicale vaten; vermoeidheid, spierzwakte.. kortademigheid (met een acute aanval komt zelfs in rust voor); zwakte, vermoeidheid; hoesten met piepende ademhaling en bloed; cyanose (blauwe verkleuring) van de lippen, oren, neus, armen, benen; cardiopalmus.. Een vrouw voelt tekenen van de ziekte, zelfs in een rustige toestand (kortademigheid, zwakte, frequente hartslag, pijn op de borst).. Het begin van hartfalen bij vrouwen wordt meestal opgemerkt op de leeftijd van 50 jaar en ouder.Dit kan worden verklaard door het feit dat ze tot veertig jaar een soort bescherming hebben, die wordt geboden door vrouwelijke geslachtshormonen - oestrogenen.. Om hartfalen te behandelen, is het noodzakelijk om de oorzaak van de aandoening te identificeren.. De gelabelde stof verspreidt zich door het lichaam en hoopt zich op in bepaalde delen van het lichaam.

redenen symptomen stoppen hart Hoe je dat het hart te bepalen gestopt EERSTE HULP postresuscitation event Complicaties en prognose

redenen symptomen stoppen hart Hoe je dat het hart te bepalen gestopt EERSTE HULP postresuscitation event Complicaties en prognose. Deze gevaarlijke situatie kan optreden als gevolg van ziekten van het hart, en dan is het wel een plotselinge hartdood, of andere ziekten.. 1. cardiale( hart) ziekte die kan leiden tot hartfalen, 90% van alle gevallen zijn de oorzaak.. "Deze dood van een kind jonger dan een jaar, vaak ongeveer 2-4 maanden als gevolg van een hartstilstand en de ademhaling 's nachts tijdens de slaap, met geen eerdere ernstige gezondheidsproblemen die kunnen leiden tot de dood.. Symptomen van hartfalen. - afwezigheid puls op de halsslagader in de nek of femorale aderen in de lies, - niet ademt of agonistische type ademhalingsbewegingen enkele seconden na hartstilstand( maximaal twee minuten) - een zeldzame, korte, krampachtige, piepende ademhalingzucht, - gebrek aan reactie van leerlingen licht , gewoonlijk is er een vernauwing van de pupil zodra deze de wereld, - scherpe bleke huid met het verschijnen van een blauwe vlek op de lippen, het gezicht, de oren, poten of alleslichaam.. Als een persoon het hart stopt tijdens de slaap, het lijkt erop dat slapen rustig, totdat u vindt dat het onmogelijk is om wakker te worden.. tweede optie is meer neblagoprityany zoals anderen ten onrechte kunnen denken dat mensen gewoon te slapen, en, bijgevolg, achten het niet noodzakelijk om een ​​aantal maatregelen te nemen om mensenlevens te redden.. Je moet geen kostbare tijd te verspillen op zoek naar een spiegel, om het te bevestigen aan de lippen van het slachtoffer en zien of het zal wolk boven op de uitgeademde lucht uit de mond van de patiënt, zoals aangegeven in een aantal van de voordelen van pre-ziekenhuiszorg.. Als dit niet gebeurt, blijven reanimeren van het slachtoffer moet zijn voor de komst van een ambulance, of binnen 30 minuten, zoals de biologische overlijden na deze tijd.. Voor de preventie van ouders wiegendood kind moet de volgende aanbevelingen te voeren - om de baby op een nacht slapen lag in een goed geventileerde ruimte, op het bed met een stevige matras, zonder kussens, dekbedden en zonder speelgoed in de wieg.. Post-anesthetische ziekte ontwikkelt zich in 75 tot 80% van de gevallen van succesvolle reanimatie na een hartstilstand.. Bij 70% van de patiënten met deze ziekte is er een gebrek aan bewustzijn voor niet meer dan 3 uur, en vervolgens een volledig herstel van bewustzijn en mentale functies.

Hartfalen is een ernstige en gevreesde complicatie van vele hartaandoeningen. Alleen al in Duitsland sterven elk jaar meer dan 100.000 mensen aan dit complete verlies van de hartfunctie, terwijl een verbeterde vroege defibrillatie als onderdeel van de eerstehulpmaatregelen het sterftecijfer aanzienlijk zou kunnen verlagen. En zelfs uit voorzorg kon het hoge aantal gevallen van hartfalen aanzienlijk naar beneden worden gecorrigeerd.

Het hart: structuur en functie Definitie van hartfalen Oorzaken van acuut hartfalen Oorzaken van chronisch hartfalen Symptomen van hartfalen diagnose Let op: Acuut hartfalen is een absolute noodsituatie Therapie voor acuut hartfalen Therapie voor chronisch hartfalen Zelfhulp voor een gezond hart Preventie van hartfalen door gezond eten geneeskrachtige kruiden Operatieve behandeling. Als het centrum van de bloedsomloop, naast de hersenen, is het het belangrijkste orgaan voor het onderhoud van vitale functies.. Vaak zijn de symptomen afwezig zijn geheel of alleen optreden zo dicht bij de binnenkomende bewustzijn dat de persoon en zijn omgeving zijn volledig verrast door de gebeurtenis en overweldigd in overeenstemming met de situatie zijn.. En zelfs met een snelle en passende behandeling zijn de kansen om te overleven zonder gevolgschade niet goed, omdat het hart en het lichaam in de meeste gevallen al aanzienlijke schade hebben opgelopen.. Het zorgt voor het behoud van de bloedsomloopfuncties en verhoogt daarmee de overlevingskansen van de patiënt aanzienlijk.. Na de komst van het medisch personeel nemen zij de stabilisatie van de patiënt over door middel van defibrillatie en, indien nodig, ook maatregelen voor kunstmatige beademing en brengen hem zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis... Verlichting van de hartactiviteit door het verlagen van de bloeddruk en puls en het verminderen van het vloeistofvolume in het bloed kan in dit opzicht worden bereikt, bijvoorbeeld door antihypertensiva en diuretica.. Knoflook en gember als een kruidencomponent voor de behandeling van hart- en vaatziekten komen voort uit een eeuwenlange toepassingsfilosofie van de traditionele Chinese geneeskunde en zijn dus goed bewezen voor de preventie van hartfalen.. Daarbij onderzoeken ze ook grondig het risico van een operatie en de voordelen van de procedure, omdat operaties in het hart altijd een groot risico met zich meebrengen.

Hartfalen. Wanneer we spreken over haar mensen hebben meestal te houden met de veranderingen die worden geassocieerd met een verminderde werking van de linker hartkamer. En net een tijdje geleden, werd wetenschappers geïnteresseerd in het werk van de rechter hartkamer. Lopende studies toonden een significant verschil werking van de linker en rechter hartkamers. Er is rechts ventriculair falen als gevolg van een schending van de pulmonale circulatie als gevolg van myocarddysfunctie. Omdat het soms wordt aangeduid als long-hart.

Ook kan rechter hartfalen secundair aan toe te treden tot ventrikelfalen links na het resultaat van ernstige stoornissen van de pulmonale circulatie was de stijging van de pulmonale arteriële druk schepen en het voorkomen van surge de juiste afdelingen.. Na de resultaten van alle onderzoeken en analyses worden in de handen van een specialist, na het bestuderen van de patiënt klachten en een nieuw onderzoek kan een nauwkeurige diagnose en een passende behandeling methoden.. Meestal hart rechter ventrikel optreedt op de achtergrond van een onderliggende ziekte, die de taak van het voorkomen van de tijdige voorkoming van terugval van chronische pathologische processen en het behoud van remissie voor een lange tijd maakt.. Bij de behandeling van cor pulmonale is gericht op het aanpakken van de onderliggende ziekte en het verminderen van symptomen van ziekte van de hartspier (symptomatische behandeling).. De kans op positieve actie behandeling van de ziekte hangt af van de omvang van de schade zieke organen en comorbiditeit.. Wetenschappers hebben ontdekt dat het veroorzaakt kan aandoeningen van de longen, en de storing van de vaten van de pulmonaire circulatie en de rechterkamer.

inhoud:

Onvoldoende bloedtoevoer naar alle organen en lichaamssystemen, wat gepaard gaat met vermoeidheid, kortademigheid, oedeem en andere symptomen, kan erop duiden dat de patiënt chronisch hartfalen (CHF) ontwikkelt.. Het duurt meestal jaren voor de ontwikkeling ervan.. Het is ook gebruikelijk om rechter- en linker ventrikelfalen uit te zoeken, en ook om het te classificeren afhankelijk van de aanwezigheid van pathologische stoornissen tijdens systole of diastole.. Deze ziekte ontwikkelt zich om vele redenen, waarvan de belangrijkste zijn pathologische stoornissen in het werk van het hart.. Ischemie van het hart, gekenmerkt door verminderde bloedtoevoer naar de hartspier.. Ook kan hartfalen worden veroorzaakt door ziekten die verband houden met hartritmestoornissen - blokkade en aritmieën.. Het gaat vooral over de pathologieën van de schildklier, diabetes (zowel het eerste als het tweede type), evenals aandoeningen van de bijnieren.. Diagnose van hartfalen wordt meestal uitgevoerd met duidelijk uitgesproken symptomen.. Echografie van het hart.. Bijkomende onderzoeksmethoden worden voorgeschreven door een cardioloog, waarbij rekening wordt gehouden met de gegevens die al zijn verkregen over de gezondheidstoestand van de patiënt, en ook op basis van anamnese en persoonlijk onderzoek.. Het is belangrijk om te voldoen aan het regime van werk en rust, zonder uitvoerbare fysieke inspanning te verwaarlozen.

inhoud:

Acuut hartfalen is een pathologische noodsituatie die ontstaat als gevolg van een drastische verstoring van de contractiele activiteit van het myocard.. De medische classificatie is gebaseerd op het type hemodynamica, dat wil zeggen op het vermogen van bloed om door de bloedvaten te circuleren.. Afzonderlijk, een aandoening waarbij er sprake is van een sterke verslechtering van de prestaties bij chronisch hartfalen.. Eliminatie van longembolie (in geval van rechter ventrikel insufficiëntie).. Als de patiënt wordt gediagnosticeerd met een chronische hartaandoening of andere organen en systemen, is het beter om alcohol volledig te elimineren.

Aortitis is een ziekte waarbij de wanden van de aorta ontstoken raken (aortitis, van de Griekse aortē - "aorta" en Latijnse -itis - het einde wijst op de aanwezigheid van een ontsteking)

Naast de aorta zelf kunnen de aortaklep, de openingen van de kransslagaders en aangrenzend vetweefsel bij het pathologische proces worden betrokken.. Een karakteristiek pathologisch beeld van de ziekte: de binnenbekleding van het vat is verdikt, vervormd, de wanden zijn overbelast en gescleroseerd, de elastische component wordt vervangen door bindweefsel.. Aortadissectie - een complicatie van aortitisAortadissectie - een complicatie van aortitis. Aortitis komt zelden voor als een onafhankelijke ziekte: vaker is het een manifestatie van systemische vasculaire pathologie, bindweefsel of een infectieus proces.. Afhankelijk van de oorzaak worden de volgende vormen van aortitis onderscheiden:. acuut (etterig, necrotisch); subacuut (ontwikkelt zich vaak met bacteriële schade aan de binnenste endotheliale laag); chronisch.. De belangrijkste symptomen van aortitis, die vaak voorkomen bij verschillende provocerende pathologische aandoeningen, zijn:. verminderde bloedcirculatie in de takken van de aorta die zich uitstrekken vanuit het getroffen gebied, als gevolg daarvan - ischemie en hypoxie in de organen en weefsels die door hen worden geleverd; pijn van verschillende intensiteit (van monotone niet-intense persing tot acute, ondraaglijke aard), verschillende lokalisatie, die afhangt van de mate van schade aan de aortaboom (achter het borstbeen, in de buikholte, in de lumbale regio, met bestraling naar de aangrenzende anatomische zones); systolisch geruis over het aangetaste gebied van de aorta; ernstige zwakte, intolerantie voor de gebruikelijke lichamelijke inspanning, koude rillingen, koude ledematen.. Lokalisatie van pijn bij aortitis hangt af van de mate van schade aan de aortaboomLokalisatie van pijn bij aortitis hangt af van de mate van schade aan de aortaboom. Aortitis bij de ziekte van Takayasu:. er is een duidelijk verband met tuberculose bij de anamnese; er zijn tekenen van tuberculose van organen naast de aorta (lymfeknopen van het mediastinum, longen, wervelkolom); de wanden van de aorta worden aangetast door specifieke granulaties met caseous (necrotische) foci; ulceratie van de binnenbekleding van het vat, intramurale calciumafzetting wordt waargenomen.. algemene bloedtest (een scherpe ongemotiveerde versnelling van ESR, een toename van het aantal leukocyten wordt vastgesteld); biochemische bloedtest (markers van ontsteking, C-reactief proteïne worden bepaald); serologisch onderzoek voor vermoedelijk syfilitische proces; het zaaien van arterieel bloed op een voedingsbodem om een ​​actief bacterieel proces uit te sluiten (te bevestigen); Echografisch onderzoek van de aorta (veranderingen in diameter, ulceratie, aanwezigheid van verkalkingshaarden in de wand, pathologie van de aortaklep, omgekeerde bloedafvoer worden gedetecteerd); Doppler-scan (verminderde bloedstroom); aortografie; radiografie.. Met een aneurysma van de aorta, de dissectie ervan, schade aan de mond van de slagaders die ervan vertrekken, is chirurgische behandeling geïndiceerd: resectie van het aangetaste segment met protheses.. De prognose hangt af van de tijdigheid van de diagnose en het starten van de therapie voor de ziekte.. Als bij het proces slagaders betrokken zijn die het hartweefsel van bloed voorzien, of als er aortaklepinsufficiëntie optreedt, verslechtert de prognose en hangt deze af van de ernst van de klepbeschadiging, de intensiteit van cardiosclerose en het type en stadium van hartfalen.

Chronisch hartfalen, de symptomen die hierna zullen worden beschreven, is een pathologie, symptomen die zijn geassocieerd met circulatoire verstoringen. Staat genoteerd in rust en tijdens stress en gaat gepaard met een vertraging in de lichaamsvloeistof. De behandeling van hart- en vaatziekten in de meeste medisch en volledig uitgevoerd. Tijdige toegang tot een arts bevordert een sneller herstel van de bloedstroom en elimineren van de ziekte. Vervolgens beschouwen we de details van wat CHF vormt. De indeling van de ziekte, symptomen en therapeutische interventies zal ook worden beschreven in het artikel.

Ze verschijnen meestal op de benen en voeten, na verloop van tijd, boven, uit te breiden tot de dij, de voorwand van het buikvlies, taille en ga zo maar door.. In dit geval is de noodzaak van een grondige diagnose van het hart en de bloedsomloop.. Net als in de vorige afdeling, kunnen veranderingen in de richting van verbetering en verslechtering, zelfs tegen de achtergrond van aanhoudende therapeutische behandeling van chronisch hartfalen geconstateerd.. Even belangrijk bij de keuze van de therapie heeft een geschiedenis van de ziekte.. In deze toestand is er een vernietiging van de hartspier, wordt geassocieerd met de stopzetting van de bloedtoevoer naar het.. In het bijzonder kan de pathologie ontwikkelen als gevolg van het gebruik van geneesmiddelen tegen kanker en geneesmiddelen voor de recovery rate.. Cardiomyopathie - hartspier letsel in de afwezigheid van afwijkingen van de slagaders eigen lichaam en de klep laesies, evenals hypertensie.. Met behulp van een projectie van de klep wordt bepaald door de aanwezigheid van een systolische of diastolische ruis.. Om de structuur van de longen te evalueren en het hart wordt gebruikt conventionele röntgenfoto van het borstbeen.. Deze studie is ook de grootte en het volume van het orgaan te bepalen, het pompen van bloed om de aanwezigheid van stagnatie bepalen.. Ze dragen bij aan de progressie van de ziekte te vertragen, de bescherming van het hart, de nieren, bloedvaten, controle van de bloeddruk.. Deze maatregel maakt het mogelijk om het afremmen van de stijging van de lichaamsgrootte, het verbeteren van de efficiëntie van de blootstelling aan het geneesmiddel, het verbeteren van de toestand van de patiënt.

De aorta is de grootste slagader azygos. Het behoort tot de systemische circulatie en voedt alle organen van het bloed van ons lichaam. De aorta wordt verdeeld in 3 secties en 2 delen - de buik- en borstholte. Meestal (95%) vond een aneurysma van de abdominale aorta, die we vandaag hebben en we zullen praten.

In de meeste gevallen is het gewoon niet de tijd om de diagnose te hebben.. Terwijl artsen zijn niet volledig bepaald hoe het invloed op de ontwikkeling van atherosclerose, aneurysma, maar er wordt aangenomen dat als gevolg van deze ziekte verschijnen doorbloedingsstoornissen in het vat en stopt de aanvoer van voedingsstoffen.. Als gevolg hiervan is de diagnose "abdominale aorta aneurysma".. Bijvoorbeeld, wanneer een sterke schok voor de borst of abdominale aorta kan worden beïnvloed.. In het algemeen zijn de meeste vaak de oorzaak van aneurysma's zijn roken, lichamelijke inactiviteit en leeftijd.. Deze voorwaarde is niet alleen gevaarlijk voor de gezondheid, maar voor het leven.. Ontleden buikslagaderaneurysma - een gevaarlijke complicatie dat de breuk en bloed in de vasculaire lagen van het lichaam.. Bovendien vooraf geplande operatie geeft de patiënt meer kans om te overleven en te herstellen dan noodhulp bij breuk van een aorta-aneurysma.

Aandoeningen van de luchtwegen zijn altijd geweest en blijven de meest voorkomende. Aspiratiepneumonie of ontsteking van de longen - een diagnose waarmee steeds elke persoon geconfronteerd in mijn leven. De ziekte bestaat uit drie verschillende syndroom, dat de behandelingsstrategie bepalen. Tijdige en correcte diagnose zal de vele complicaties te elimineren. Daarom is het niet de moeite waard de tijd om een arts te bezoeken.

Afhankelijk van de aard van de ziekte zijn een aantal van zijn vormen onderscheiden:. Wanneer een persoon wordt gedetecteerd longontsteking, symptomen en behandeling van de ziekte zijn volledig afhankelijk van de vorm.. Dus, de belangrijkste taak van de patiënt - een tijdige reis naar de dokter en om de exacte diagnose vast te stellen.. obstructieve syndroom; respiratoire insufficiëntie als gevolg van obstructie van de luchtwegen, verkregen hele organisme lijdt aan een gebrek aan zuurstof (hypoxie), het metabolisme en de normale werking van organen; pleurale effusie - vloeistof in de pleurale membranen van de longen; gangreen long - purulente proces in het lichaam die gepaard gaat met necrose (afsterven) zakdoeken; abces - formatie in de longen van capsules met pus door smelten longweefsel.. De procedure is de introductie van een speciale inrichting met een camera in de longen (via de nasopharynx) en de binnenkant toestandsschatting.. De ziekte gevolg van binnendringen van schadelijke bacteriën uit de bovenste luchtwegen in de longen en de maag.. Ziekenhuisopname getoond, afhankelijk van de conditie van de patiënt en de ziekte.. De ziekte kan een negatieve impact hebben, niet alleen op het lichaam van de moeder, maar nadelig effect hebben op de toekomstige baby te hebben.. Behandeling van de ziekte moet onmiddellijk met de ontdekking van de eerste symptomen plaatsvinden.

WPW syndroom is een pathologie in de zenuwvezels van de hartspier, die aanvalle van tachycardie veroorzaakt en wordt veroorzaakt door het doorlopen van een spannende zenuwimpuls langs aanvullende verkorte wegen die in een gezond hart afwezig zijn.

Dat wil zeggen dat de excitatiegolf veel sneller verloopt dan bij een normaal ritme van de hartslag, waardoor de coördinatie bij de samentrekking van de hartspier en verschillende vormen van aritmie wordt veroorzaakt.. Erfelijke vorm van WPW syndroom wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een groot aantal AB-verbindingen, gebreken en anomalieën in de structuur van het hart.. Bij een groot aantal mensen die extra pathologische vezels in de hartspier hebben, wordt WPW syndroom alleen gediagnosticeerd wanneer cardiale echocardiografie wordt uitgevoerd.. Dergelijke dragers van het syndroom lijden niet aan tachycardie of aritmie en mogen zelfs niet vermoeden dat er pathologieën in het hart zijn.. Zonder een elektrocardiogram kan een mogelijk WPW-syndroom worden gediagnosticeerd door te luisteren naar hartgeluiden, die een frequent, niet-ritmisch karakter hebben en een onregelmatigheid van de puls.. Personen die de aanwezigheid van een syndroom of het fenomeen WPW hebben, worden niet aangeworven voor militaire dienstverlening.. Er zijn veel drugs die hartaanvallen veroorzaken veroorzaakt door WPW syndroom, en de symptomen van de symptomen aanzienlijk verminderen.. Als het fenomeen WPW op de ECG is geïdentificeerd, wordt de operatieve methode van eliminatie alleen gebruikt in bijzonder moeilijke gevallen, met frequente en langdurige tachycardie die niet medisch wordt ingetrokken, evenals bij plotselinge hartdoden van familieleden van de patiënt of voor professionele indicaties.. Daarom is het de moeite waard om te overwegen of de operatie onder het fenomeen WPW moet worden uitgevoerd.

Wat zijn interstitiële longaandoeningen? De behandeling van deze ziekten, hun symptomen en de indeling zal later worden beschreven.

Diffuse interstitiële longziekte gekenmerkt door ontsteking van het longweefsel en gevolgschade.. Interstitiële longziekte - dit is een heel ernstige ziekte die onmiddellijke behandeling.. De regeling van de behandeling van dergelijke ziekten moet worden geselecteerd alleen longarts, afhankelijk van de oorzaak van de ontwikkeling en de aard van de weefselschade.. In de meeste gevallen wordt de behandeling uitgevoerd door ILD antibiotica.. Dergelijke middelen zijn effectief voor vele soorten interstitiële pneumonie van bacteriële oorsprong.. Een andere vorm van medicatie die wordt gebruikt voor de behandeling van ILD zijn corticosteroïden.. By the way, kunnen ook andere middelen die worden gebruikt voor de behandeling van de ziekte in kwestie alleen vertragen de schade aan de longen, evenals de verslechtering van hun werk.. Deze procedures zullen helpen om de algehele conditie van de patiënt te verbeteren, alsook aan de behoefte van de hartspier in de O 2 te vullen.. Dit is vaak de meest effectieve methode van omgaan met de ziekte, vooral bij ernstige en gevorderde gevallen.. Sommige patiënten op de achtergrond van ILD ontwikkelt hartfalen, en er is een hoge bloeddruk in de longvaten.

Congestief hartfalen treedt op als het hart niet genoeg bloed kan pompen voor het lichaam. Meer informatie over de tekenen, symptomen en wanneer hulp zoeken.

Als het hart aan de linkerkant faalt (wordt hartfalen van de linker hartkamer genoemd), zal het een back-up maken in de longen, waardoor de rest van het lichaam de zuurstof krijgt die het nodig heeft.. Rechtszijdig falen De rechterkant van het hart is verantwoordelijk voor het ontvangen van zuurstofarm bloed uit het lichaam en het naar de longen pompen om te worden geoxygeneerd.. Als congestief hartfalen wordt vermoed, zal uw arts de diagnose stellen op basis van een beoordeling van uw symptomen, een lichamelijk onderzoek, bloedtests, beeldvormende tests en andere diagnostieken die zijn ontworpen om de hartfunctie te meten.. Laboratorium testen Er worden een aantal bloedtesten gebruikt om CHF te diagnosticeren, waarvan sommige de onderliggende oorzaak van de disfunctie kunnen identificeren.. Hartfalen kan meestal worden gediagnosticeerd wanneer de EF onder de 40 procent daalt.. Een thoraxfoto en echografie kunnen ook worden gebruikt om pleurale effusie te diagnosticeren.. De behandeling van congestief hartfalen is gericht op het verminderen van de symptomen en het voorkomen van de progressie van de ziekte.. Veranderingen in levensstijl Een van de eerste stappen bij het managen van CHF is het aanbrengen van veranderingen in uw leven om uw dieet en fysieke fitheid te verbeteren en de slechte gewoonten die bijdragen aan uw ziekte te corrigeren.. Praat met uw arts over de juiste limieten op basis van de aard en de ernst van uw CHF.. medicijnen Er zijn een aantal medicijnen die vaak worden voorgeschreven om de functie van uw hart te verbeteren.. Waaronder: diuretica (waterpillen) om de hoeveelheid vocht in uw lichaam en daarmee uw bloeddruk te verminderen angiotensine-converting enzyme (ACE) -remmers die een enzym blokkeren dat de bloeddruk en zoutconcentraties in uw lichaam regelt angiotensine-receptorblokkers (ARB's) die de bloeddruk verlagen door de bloedvaten te ontspannen en de bloedstroom te verbeteren Entresto (sacubitril / valsartan), een combinatiegeneesmiddel dat wordt gebruikt in plaats van ARB's en ACE-remmers bij mensen met een verminderde EF (doorgaans minder dan 40%) Apresoline (hydralazine) en isosorbidedinitraat, die soms worden voorgeschreven in combinatie voor mensen die geen ARB's en ACE-remmers verdragen Lanoxine (digoxine), dat soms wordt voorgeschreven voor mensen met ernstig hartfalen, maar grotendeels wordt vermeden vanwege de hoge mate van toxiciteit Vasopressinereceptorantagonisten zoals Vaprisol (conivaptan) die kunnen worden gebruikt voor mensen met ADHF die een abnormaal laag natriumgehalte ontwikkelen (hyponatriëmie) bètablokkers, die nog steeds een integraal onderdeel vormen bij de behandeling van CHF. Dit betekent dat 40 procent of minder van het bloed in uw linker hartkamer het hart verlaat bij elke hartslag.. Hoewel er geen remedie is voor CHF, zijn er maatregelen die u kunt nemen om uw hartfunctie te behouden of te verbeteren.. Bel uw arts als uw gewicht 4 pond meer of 4 pond minder is dan uw drooggewicht in een week.

Videos

1. Atriumfibrilleren - Oorzaken, symptomen, behandeling, en complicaties
(JufDanielle)
2. Angina pectoris - Symptomen en behandeling bij pijn op de borst
(GezondheidspleinTV)
3. Limburg Vandaag: 28 oktober 2013: Probleem hartfalen aangetoond
(TVLNederland)
4. Nierstenen - Symptomen en behandeling
(GezondheidspleinTV)
5. hart deel 4 hartfalen
(GB)
6. hart deel 6 hartritmestoornissen 1
(GB)

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Roderick King

Last Updated: 06/13/2022

Views: 5247

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.